Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:29  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

LA XARXA C17 ES REUNEIX A GRANOLLERS I CONTINUA REIVINDICANT LES MILLORES A LA R3 I LA C17

  • Reunió de la Xarxa C17 a Granollers

    Reunió de la Xarxa C17 a Granollers

2/12/2019

Aquest divendres 29 de novembre s’ha reunit el Consell General de la Xarxa C17 a Granollers per nomenar els nous membres de la comissió executiva d’aquesta associació constituïda a Vic, el 20 de novembre de 2015. Aquesta comissió està presidida per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, n’és la vicepresidenta i el secretari és Jordi Monell, alcalde de Ripoll.

 

Xarxa C17-Les quatre vicepresidències són per Àngels Subirachs, en representació de PIMEC; Montserrat Ayats, en representació de la Cambra de Comerç de Barcelona; Josep Eladi Baños, en representació de la Fundació Universitària Balmes; i Oriol Guixà, en representació de l’empresa La Farga.

 

 

El Consell General de la Xarxa ha fet un repàs dels 11 eixos estratègics

Aquest primer Consell General del nou mandat municipal ha servit per fer repàs dels 11 eixos estratègics de la xarxa que són: El desdoblament de la R3; Solucions a la carretera C-17; El Pla Director del Circuit de Catalunya; Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus 2030; Polígons industrials; Impuls de la FP Dual; El transport de mercaderies; Corredor elèctric de la C-17; El transport públic per carretera; Projectes europeus d’especialització i competitivitat territorial i Gestió assistencial de la salut.

 

D’aquests projectes estratègics s’ha fet especial atenció en temes concrets com són el tercer carril de la C17, el desdoblament de la R3 i el nou equipament de radioteràpia.

 

Respecte al tercer carril de la C17, el president de la Xarxa C17 i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha parlat de la necessitat d’alleugerir els problemes de circulació que hi ha entre Lliçà d’Amunt i Mollet. «Una part d’aquestes obres es licitaran a principis de l’any vinent». D’altra banda s’ha revisat el desdoblament de la R3 i s’ha repassat en quin punt es troba aquesta infraestructura després de parlar amb la Generalitat de Catalunya i Adif. Entre la Garriga i Parets, s’estan fent les obres d’eliminació dels passos a nivell de la Garriga i Granollers. Mayoral ha dit que «aquest projecte executiu s’ha de convertir en licitació i amb obra durant l’any vinent i l’horitzó d’aquest desdoblament es fixa al voltant de l’any 2023.»

 

El president de la Xarxa 17, Josep Mayoral, ha afegit que «ens pertoca com a Xarxa insistir i fer complir el calendari i constatem que la feina de la Xarxa C17 ha aconseguit que dues infraestructures importants, la C17 i la R3, puguin donar un salt decisiu en els propers 4 anys»

 

Per últim s’ha explicat que en les properes setmanes es podrà fer públic el nom de l’equip guanyador de la redacció i direcció d’obres del nou equipament de radioteràpia que es farà a Granollers, i que serà una realitat a finals de 2022, principis de 2023.

 

El Consell General de la Xarxa C17 ha acabat amb la intervenció de Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que ha parlat sobre la candidatura olímpica Barcelona Pirineus als Jocs d'Hivern 2030. Uns Jocs que són «una gran oportunitat per connectar i endreçar el territori.»

 

La Xarxa C17 posa en valor el patrimoni industrial, territorial i de coneixement del corredor de la C17. És un projecte territorial estratègic que es proposa coordinar els objectius i interessos comuns dels actors públic i privats que conflueixen en aquest espai productiu, i fomentar la seva col·laboració, apostant per a la seva indústria com a valor imprescindible i treballant per desenvolupar els projectes clau indispensables per tal que el corredor de la C17 esdevingui un eix de promoció econòmica conjunta que permeti potenciar l’ocupació en el seu àmbit.Data de modificació: 02/12/2019 12:55:35