Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:59  |  30/11/2022

Data i hora oficial

El temps

L’INSTITUT DE MONTMELÓ VIATJA A BITTERFELD (ALEMANYA) EN EL MARC DEL PROGRAMA ERASMUS +

  • Alumnes d'erasmus

    Alumnes d'erasmus

  • Alumnes d'erasmus

    Alumnes d'erasmus

  • Alumnes d'erasmus

    Alumnes d'erasmus

28/11/2019

 

L’Institut de Montmeló, gaudeix del segon projecte Erasmus+. Es tracta d’un projecte multilateral amb tres socis: Finlàndia, Alemanya i Itàlia.

 

INS Montmeló - La setmana del 4 al 8 de novembre, l’alumnat del centre INS Montmeló participant del programa Erasmus +: Career Opportunities in Europe va viatjar a Bitterfeld (Alemanya) per assistir als tallers organitzats a l’Institut públic Walter Rathenau Gymnasium.  L’alumnat va realitzar tasques relacionades  amb el món acadèmic i professional i va  assistir a algunes classes a l’institut. També va visitar i realitzar seminaris a universitats com la Universitat d’Arquitectura i Disseny de Dessau, la Universitat de Halle i la Universitat Bauhaus de Leipzig i van poder fer una petita immersió en el món professional, visitant una empresa de prestigi com la BMW, dues empreses locals (Wiemann Lehrmittel i MABA Chemiepark) i una empresa d’energies renovables (EEX) a Leipzig.

 

L’alumnat català, juntament amb l’alumnat finlandès i italià (també participants en el projecte) va conviure amb alumnes del centre alemany i les seves famílies i va realitzar tasques en grups col.laboratius. Aquest aspecte del projecte Erasmus + és molt enriquidor perquè fomenta el contacte amb altres realitats europees. A més, l’anglès esdevé la llengua de treball comuna i l’alumnat s’adona del valor de l’aprenentatge de llengües estrangeres.

 

Què és ERASMUS+?
Erasmus+ és el programa integrat de la Unió Europea (UE) que engloba les iniciatives en educació, formació, joventut i esport.

 

Com es concreta un projecte Erasmus+ en l’àmbit escolar?

Es porta a terme un programa de treball (amb tallers, exercicis, debats, activitats, etc.) que els mateixos grups han dissenyat. Els intercanvis permeten desenvolupar competències, augmentar la sensibilització en relació a temes socials i conèixer nous països i cultures. Segons el nombre de països implicats, un intercanvi pot ser bilateral, trilateral o multilateral.Data de modificació: 28/11/2019 14:56:25