Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:14  |  28/09/2022

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DEL GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA 28 NOVEMBRE 2019

  • Articles d'opinió Crònica 28

    Articles d'opinió Crònica 28

19/11/2019

PSC - Pressupost de consens

 

En poques setmanes el Ple municipal debatrà i aprovarà, així ho esperem, el pressupost per al 2020. Un pressupost, el primer de la legislatura 2019-2023, que al marge dels grans projectes ( Ampliació de la Residència Can Dotras, Centre de FP en química ,Tanatori i segona fase de la integració urbana de la llosa) tindrà com a objectiu el manteniment de tots i cada un dels serveis oferts actualment, implementant totes les millores que es creguin oportunes, al mateix temps que es posaran en marxa serveis que donin resposta a les demandes i necessitats de la ciutadania.

 

És per això que l’equip de govern del PSC buscarà el màxim consens en la confecció i aprovació del pressupost, tot tenint en compte les limitacions que lleis com la LRSAL imposen a l’administració local; una administració que és la primera a la que els veïns i veïnes acudeixen i que al llarg dels anys ha anat assolint la prestació de serveis que, moltes vegades, no són competència seva, bàsicament en temes socials i educatius, i gairebé sempre sense aportacions econòmiques d’aquelles administracions competents en la matèria. Uns temes que són claus per al manteniment i la millora de la cohesió social.

 

El consens assolit, encara que amb matisos de procediment i calendari més que de concepte, en l’aprovació de les Ordenances fiscals ha de tenir continuïtat en l’aprovació d’un pressupost que ha de fer possible el desenvolupament de polítiques que tenen a les persones com a eix vertebrador de les mateixes, amb una atenció especial cap a aquells col·lectius més castigats per una crisi que no ha acabat de marxa mai.

 

La revisió del Reglament de prestacions que s’està fent actualment, amb participació de tots els grups polítics que integren el Ple ha de servir per a corregir possibles desajustos en els requisits i barems establerts.

 

Certament hi ha apartats del Pressupost que no permeten gaire marge a la modificació, tant a l’alça com a la baixa, com ara els relatius al personal, els canons, els interessos i amortitzacions del deute, quotes de renting i fins i tot els subministraments. En els apartats “no compromesos” són en els que caldrà definir les prioritats, tot tenint en compte les limitacions que marquen tant els ingressos com la pròpia legislació, especialment amb la Regla de la Despesa.

 

El compliment dels diferents ratis de sostenibilitat financera ( Endeutament, Regla de la despesa, Període mitjà de pagament a proveïdors), és total per part de l’Ajuntament de Montmeló i així s’han de mantenir per tal de garantir la presència a les possibles Fundacions o Consorcis que  desenvolupin tant el Centre de FP en química com la possible gestió de la Fórmula 1 en exercicis vinents.

 

El consens és possible perquè a totes les formacions que integren el Ple els mou un interès comú, que no és altre que el benestar de la gent de Montmeló.

 


 

Canviem Montmeló - Govern d’Esquerres. Sí, es pot

 

El passat 10N, després d’uns mesos d’inestabilitat i d’errors de les esquerres que no van saber posar-se d’acord, les urnes ens va deixar la trista notícia de la irrupció de l’extrema dreta amb 52 diputats al Congrés. Un partit xenòfob, homòfob, masclista i contrari als Drets Humans ha aconseguit esdevenir tercera força a Espanya. Des de Canviem Montmeló fem explícit el nostre rotund compromís de plantar cara a l’odi, de rebatre amb dades i arguments les seves mentides i de posar-nos sempre al costat de la democràcia, la pluralitat i la diversitat. No cedirem ni un mil·límetre davant els hereus del franquisme.

 

D’altra banda, 48 hores més tard, el PSOE i Unidas Podemos anunciaven un preacord per a la conformació d’un govern de coalició progressista a Espanya. Un acord històric que subsanava els desencontres anteriors i demostrava que, quan hi ha voluntat d’acord, sí que es pot. Com ja hem demostrat a Madrid, Barcelona, Valencia... quan les esquerres arribem a acords, la vida de la gent millora de forma evident. Diàleg, valors, fermesa davant les pressions dels poderosos i zero corrupció.

 

Es tractarà, si s’acaba confirmant, del primer govern plural de les esquerres a Espanya i els reptes que tindrà per davant seran majúsculs. Millorar les condicions laborals i l'ocupació, defensar la sostenibilitat del sistema de pensions, fer front a l'emergència climàtica, construir un país igualitari des del feminisme, regular l’eutanàsia, intervenir el mercat de l’habitatge per garantir-lo com un dret bàsic, recuperar el diàleg amb Catalunya i buscar solucions a la crisi territorial... per això expressem des d’aquestes línies la nostra esperança i suport emocionat a aquest pacte, desitjant que els partits que el sustenten tinguin capacitat de treball i de diàleg, coherència, valentia i un comportament honorable.

 

A Montmeló, el mes passat vàrem aprovar per unanimitat les Ordenances Fiscals (els impostos municipals) per al 2020. S'hi han incorporant una desena de propostes de Canviem Montmeló per a fer-les més socials, més justes i més ecologistes. Un acord que demostra, novament, que quan les esquerres treballem en comú i dialoguem, la vida de la gent treballadora millora. Seguim treballant, en positiu, per transformar Montmeló.

 


 

Fem Montmeló - La veu de les dones

 

Arran de les eleccions generals passades hem pogut observar als diferents debats de televisió la imatge de líders polítics, homes parlant d’igualtat. Realment es tracta d’una paradoxa ja que perquè això fos real caldria que la representació en el debat fos tant d’homes com de dones; i fins i tot que les dones poguessin haurien d’accedir a liderar als partits polítics que tant abanderen el tema de la igualtat, mentre que altres debats només estaven formats per dones. Aquesta visió no afavoreix en res el concepte real de la igualtat, que hauria de ser un conjunt de persones, independentment del seu sexe, que reflexionen i debaten sobre temes que van des de l’economia, la immigració, la política internacional i la violència masclista entre altres, on es valorin les seves capacitats i habilitats individuals i no el seu sexe.

 

Es tracta per tant d’una visió masclista que continua esbiaixant o dividint las tasques, en aquest cas els debats per sexes, com succeïa amb les antigues escoles on nens i nenes no anaven a la mateixa aula. Potser aquesta percepció és massa crítica, ja que ens hauríem de sentir satisfetes perquè hi ha paritat a les diferents formacions i partits polítics en general i concretament en el nostre ple municipal, però des de FEM no només ens interessa la representativitat de les dones en el panorama polític, és a dir, la seva incursió cada vegada més contundent sinó quin rol o paper desenvolupen dins aquesta realitat.

 

La nostra percepció és que es tracta d’un paper figurant on les dones tenen visibilitat i vot, però no tenen veu, i és important que això canviï. Entre totes/tots hem de sumar i això només és possible si prenem la paraula fent sentir les nostres veus des de les institucions ja que sinó si no estem mantenint el rol passiu al qual les dones hem estat relegades al llarg de tota la història. Aquesta actitud més activa i reivindicativa no la podem fer soles, cal l’ajuda dels nostres companys des d’una posició més empàtica.

 

No ens adonem que som imatge/reflex de les dones de la societat i cal fer un pas endavant per donar força a totes aquelles dones que pateixen violència masclista cada vegada més sovint, i erradicar o reduir les xifres d’aquesta epidèmia que provoca l’assassinat de dones d’una manera devastadora.

 

Entre totes/tots hem de FER, per crear un món millor, més lliure i igualitari.

 

FEM-HO POSSIBLE!

 


 

ERC - 869.934 gràcies

 

Obrim aquest article agraint els 869.934 vots cap a ERC a les passades eleccions, i molt especialment als 821 vots recollits a Montmeló.

 

ERC ha guanyat les eleccions a Catalunya i ara és hora de continuar treballant per a tirar endavant el projecte de construcció de país en què que ens trobem.

D’altra banda, Montmeló ha demostrat, un altre cop, que som un poble d’esquerres i  de progrés.

 

És moment que Espanya escolti el nostre poble i posi els mitjans necessaris per a donar sortida al conflicte actual en comptes de reprimir la voluntat de milions de catalans.

 

Així doncs, seguirem treballant en clau nacional, però també en clau local com hem fet els darrers anys.

 

Un cop negociades  les ordenances fiscals amb tots els grups municipals, toca el repte de preparar els pressupostos municipals per al 2020, els quals volem que siguin el més justos possible en matèria d’afers socials, amb unes inversions consensuades i sense grans pretensions a nivell arquitectònic, adaptant-se al model de poble que tots volem.

 

Volem que en aquests pressupostos segueixi present i reforçada la partida participativa on els montmelonins i montmelonines puguin votar i decidir a quines  millores o actuacions s’han de destinar una part dels diners.

 

Seguim escoltant la veu dels ciutadans i traslladant els seus dubtes al govern municipal.

 

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres o pots fer a traves de xarxes (facebook-twetter-instagram) o a través del correu electrònic:Data de modificació: 26/11/2019 13:32:45