Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:04  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

HA SORTIT EL BUTLLETÍ MUNICIPAL CRÒNICA 28 DEL MES DE NOVEMBRE

  • Crònica 28 - Novembre 2019

    Crònica 28 - Novembre 2019

19/11/2019

EDITORIAL - 25N. Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

Des de l’Ajuntament continuarem treballant per un Montmeló lliure de masclisme i d’agressions sexuals, on totes les dones es sentin segures.

TCom bé sabeu, el proper dia 25 de novembre és el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.  Un any més, des de la Regidoria de Feminisme i Igualtat es continua treballant per fer visible que la lluita contra la violència masclista és i ha de continuar essent una prioritat política i social, de compromís diari dels governs i de la societat per erradicar tots junts aquesta xacra.

 

Ja fa un temps que la violència masclista ocupa un lloc dintre del nostre dia a dia, ja sigui a les notícies, a les xarxes socials, etc. I això no és perquè ara sigui nou, sinó que, és perquè poc a poc, se li està donant la visibilitat que un tema tan rellevant precisa. Aquests fets no són naturals, no són acceptats i cal continuar treballant per mantenir el rebuig de la societat envers aquests fets fins que s’eliminin del tot, perquè mentre es produeixi una agressió envers una dona, aquesta es produirà contra totes les dones.

 

Des de l’Ajuntament, continuarem treballant per un Montmeló lliure de masclisme i d’agressions sexuals, on totes les dones es sentin segures, habilitant i treballant en la prevenció i en l’educació de la ciutadania de Montmeló per donar suport ja sigui en les festes i activitats del poble mitjançant el Punt Lila, o durant el dia a dia a través del Punt Dona i les campanyes transversals de sensibilització al propi municipi, a les escoles, a l’institut o bé a les festes i activitats del poble mitjançant el Punt Lila

 

Només si som sensibles envers la violència i estem units i treballem conjuntament contra aquest mal, podrem aconseguir-ho. Sempre hi ha diferents formes de participar-hi, és per això que m’agradaria destacar la implicació, la participació i l’interès de la ciutadania en aquests temes, però sobretot la de les dones joves, des de les associacions, a títol personal, etc. Totes sou imprescindibles per continuar generant el canvi que la societat necessita per poder continuar denunciant una societat patriarcal i el que aquesta comporta.

 

No voldria acabar sense convidar a tothom, a les dones i també als homes, a participar en els actes de commemoració d’aquest dia que tindran lloc el dia 21 de novembre amb un monòleg feminista i d’empoderament de la dona organitzat per l’ADMI (Associació de Dones de Montmeló per la Igualtat) a la Sala Polivalent i el dia 25 de novembre a la lectura institucional del manifest i a la xerrada a càrrec de les professionals del Punt Dona de Montmeló a la Sala de la Concòrdia, organitzat des de l’Ajuntament.

 

Ariadna Ojeda, regidora de Feminisme i Igualtat

 Data de modificació: 21/11/2019 19:21:17