Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:46  |  17/05/2022

Data i hora oficial

El temps

L'AULA OBERTA, UN PROJECTE DE SERVEI A LA COMUNITAT

  • Aula Oberta

    Aula Oberta

18/11/2019

Des del curs 2006-2007, l'Ajuntament de Montmeló col·labora amb l'Institut de Montmeló en la formació de joves que pertanyen al grup d'Aula Oberta.

 

Aquest projecte ofereix a un grup reduït de 3r i 4t d'ESO amb rendiment escolar no satisfactori, l'oportunitat d'una adaptació curricular fusionada amb activitats d'aprenentatge. L'objectiu principal és aconseguir la seva inserció en el sistema educatiu i orientar-los cap al món laboral i professional. És un recurs més del centre per atendre la diversitat de necessitats educatives de l'alumnat.

 

Des de fa uns cursos, es vetlla per donar més visibilitat al projecte i a les accions que realitza l'alumnat, tractant que algunes d'aquestes accions tinguin un valor afegit de servei a la comunitat.

D'aquesta manera, per exemple, el grup d'Aula Oberta ve organitzant els darrers cursos olimpíades escolars per l'alumnat de sisè de les escoles Sant Jordi i Pau Casals, realitzades als jardins de la Torreta i al camp de Futbol.

 

Enguany, a més a més, han realitzat un treball estadístic de buidatge de 283 enquestes fetes als infants del municipi sobre el recorregut que fan pels camins escolars fins a arribar a les escoles. Aquest estudi permetrà als tècnics de l'Ajuntament conèixer els carrers de major afluència d'infants i, per tant, poder incorporar noves rutes al projecte de Camins Escolars.

 

Per altra banda, i per segon any consecutiu, l'alumnat de l'Aula Oberta ha construït paranys al municipi per tal d'atreure la vespa asiàtica. Els paranys han estat fets pel mateix alumnat, amb ampolles de plàstic reciclades i una barreja a base de cervesa negra, vi blanc, mel o suc de nabius. Amb aquest senzill però efectiu sistema s'aconsegueix atraure la vespa asiàtica - una espècie invasora-, però no atreu les abelles autòctones. El resultat d'aquesta final d'aquesta activitat ha estat que s'ha aconseguit agafar 32 exemplars de vespa velutina.Data de modificació: 21/11/2019 19:05:05