Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:07  |  20/04/2021

Data i hora oficial

El temps

LA LLENGUA I ELS PREJUDICIS: TEMA DE LA NOVA EDICIÓ DEL VOLUNTARIAT LINGÜÍSTIC

  • Parelles llinguüístiques de la la 30a edició del Voluntariat per la llengua

    Parelles llinguüístiques de la la 30a edició del Voluntariat per la llengua

17/11/2019

Després de 15 anys de Voluntariat, Montmeló continua endavant formant parelles noves a partir de la gent del poble que mostra interès a practicar el català.

 

Montmeló estrena la 30a edició del Voluntariat amb una xerrada entre els aprenents i voluntaris lingüístics. En aquesta edició s'ha volgut implicar la tasca dels voluntaris i aprenents tenint en compte la seva actuació quan surten al carrer, quan han de demanar informació en qualsevol lloc, quan pugen en un ascensor... L’objectiu és mostrar quina és la llengua que utilitza cadascú quan es troba amb gent desconeguda.

 

En aquesta edició s'han format 5 parelles més de les 10 que estan consolidades en edicions anteriors i cal afegir-ne 5 parelles més que han anat sorgint des del casal de la Gent Gran de Montmeló.

 

La presentació ha servit per mostrar el paper de la llengua en el dia a dia i la càrrega de prejudicis que tenim davant l'aspecte dels altres, fet que de vegades ens fa passar-nos al castellà quan ens comuniquem. Ha estat molt interessant observar com reaccionaven els assistents en fer-los reflexionar sobre l'ús de la llengua en la rutina diària.

 

Aquelles persones que tinguin ganes de practicar el català, conèixer gent i passar bons moments, poden passar per l'Oficina de Català (al centre cultural la Torreta) i demanar informació per fer-se aprenent o voluntari lingüístic.Data de modificació: 19/11/2019 11:42:22