Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:26  |  09/08/2022

Data i hora oficial

El temps

XERRADA INFORMATIVA SOBRE LA VACUNACIÓ ANTIGRIPAL AL CASAL DE LA GENT GRAN

  • Grip? No! Vacuna`t

    Grip? No! Vacuna`t

12/11/2019

Per aquest proper dimecres 20 de novembre, està programada una xerrada informativa i divulgativa sobre la vacunació antigripal al Casal de la Gent Gran.

 

La xerrada està organitzada pel CAP de Montmeló i serà a càrrec de l'infermer Ernest Argilaga. La xerrada forma part de la campanya de vacunació contra la grip que es va engegar a principis del mes de novembre. Els equips d’atenció primària de l’àrea Metropolitana Nord s’han bolcat en l’objectiu d’ampliar la cobertura de vacunació de la població i per assolir-ho han organitzat iniciatives al llarg del territori. L’activitat que més professionals s’han inclinat a fer és desplaçar-se a casals per gent gran, centres cívics i altres entitats socials dels municipis per conscienciar de la importància de vacunar-se contra la grip i oferir la possibilitat de fer-ho a la mateixa sessió informativa.

 

 

La vacuna, millor eina de protecció

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra i cada any provoca molts casos greus amb hospitalitzacions i morts. La vacuna, juntament amb les mesures higièniques, són la millor prevenció davant la grip. 

 

Malgrat que els efectes de la grip són prou rellevants com per ser tractats com un assumpte de salut pública encara existeixen falsos mites sobre la seva vacuna: des de que no és segura ni eficaç, a que no és important posar-se-la perquè mai em poso malalt, o que, en cas de posar-se-la, no cal fer-ho cada any.

 

Doncs bé, degut a que el virus de la grip muta anualment, les vacunes també han de canviar i, per tant, s’ha de repetir cada any la seva administració. La vacuna de la grip està feta amb virus inactius que no poden transmetre la malaltia. Si bé és cert que la seva efectivitat varia en funció de la concordança entre la soca dels virus utilitzada per la vacuna i els virus que finalment circulen aquell any, l’evidència científica demostra que evita molts casos d’hospitalitzacions i morts relacionades amb la grip. A més, si una persona vacunada es contagia, els símptomes seran més lleus.

 

Vacunar-se contra la grip a banda de ser una mesura d’autoprotecció, demostra ser també un acte de responsabilitat en benefici de la població de risc. Entre un 30 i un 50% de les persones infectades poden transmetre el virus tot i no presentar símptomes i provocar greus complicacions en la salut de qui els envolten.Data de modificació: 21/11/2019 19:55:50