Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:27  |  01/10/2022

Data i hora oficial

El temps

SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS (EWWR) A MONTMELÓ

  • Caminada saludable i plogging

    Caminada saludable i plogging

20/11/2019

Aquest passat 16 de novembre va començar la Setmana Europea de la prevenció de residus. Montmeló ha programat fins al dia 24 tallers i activitats en diferents espais.

 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

 

Des del departament de Qualitat Ambiental i Gestió Energètica de l'Ajuntament s'han programat una sèrie de tallers i activitats que es realitzaran en diferents dies i actes. Dissabte 16 es van realitzar dos tallers durant la festa del barri de Sant Crist. Totes dues activitats van tenir una molt bona acollida especialment entre el públic familiar.

 

Per aquest cap de setmana, dins la primera edició de la Fira de segona mà, es realitzarà un taller de per reutilitzar i reparar roba i crear noves peces. Les activitats programades per a la Setmana Europea de Prevenció de residus finalitzarà el diumenge, 24 on es durà a terme una caminada saludable i neta. Consistirà a caminar i netejar de residus la zona per on es passi.

 

Totes aquestes accions tenen com a objectius, donar a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa i canviar el comportament quotidià dels europeus respecte del consum, la sobreproducció, etc.

 

Les accions implementades durant la EWWR es regeixen per les "3 R": reduir els residus, reutilitzar els productes, reciclar el material. Les 3 R representen les opcions que haurien de tenir-se en compte en primer lloc a l'hora d'idear una estratègia de gestió de residus.

 Data de modificació: 21/11/2019 20:15:35