Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:14  |  05/12/2022

Data i hora oficial

El temps

COMENCEN LES ACTIVITATS INFORMATIVES SOBRE LES MALALTIES MINORITÀRIES

  • La marató de TV3

    La marató de TV3

4/11/2019

La campanya solidària de la Marató de TV3 d'enguany versarà al voltant de les malalties minoritàries. Un dels objectius de la Fundació de la Marató és que el màxim nombre de públic sàpiguen que són les malalties minoritàries abans que arribi la gran jornada solidària del 15 de desembre.

A Montmeló es fan anualment un mínim de dues xerrades divulgatives, en mans d'especialistes professionals en la matèria. Una primera sessió que es realitzarà al Casal de la Gent Gran aquest dimarts 12 de novembre i una segona xerrada a la biblioteca, dijous 28 de novembre. Totes dues sessions són obertes a qualsevol persona que vulgui tenir informació de primera mà, en aquest cas, sobre les malalties minoritàries.

 

Les malalties minoritàries són malalties molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

Que afectin cadascuna molt poca gent no vol dir que no estiguin molt esteses. Els experts calculen que el conjunt de malalties minoritàries poden afectar fins al 7% de la població general. Per tant, s'estima que actualment hi ha a l'entorn de 400.000 persones que tenen alguna d'aquests patologies a Catalunya, 3 milions a Espanya i més de 30 milions a tot Europa.

Actualment, n'hi ha descrites unes 7.000, que poden afectar de formes molt diferents la salut de les persones malaltes, com ara la mobilitat, el sistema nerviós o l'immunològic, el metabolisme o l'equilibri hormonal, entre altres.Data de modificació: 07/11/2019 19:42:37