Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:47  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

PLE EXTRAORDINARI EN RESPOSTA A LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM

  • Ple extraordinari 16 d'octubre de 2019

    Ple extraordinari 16 d'octubre de 2019

18/10/2019

El ple de l'Ajuntament de Montmeló manifesta el seu enuig i indignació davant la sentència condemnatòria, en relació al judici de l'1 d'octubre

 

 Un cop coneguda la sentència del Tribunal Suprem que condemnava als líders de la societat civil i representants polítics catalans, els grups municipals que componen l'Ajuntament de Montmeló van elaborar de manera conjunta una moció de resposta a la sentència.

 

La moció es va presentar en un ple extraordinari el passat dimecres 16 d'octubre. El document presentat finalment expressa solidaritat amb els presos i les preses polítiques i amb els seves famílies, demana separació de poders efectiva a l'Estat espanyol i assenyala el diàleg com la solució al conflicte polític.

 

Albert Monserrat, representant d'ERC, que va ser qui inicialment va presentar la moció, va destacar que la moció és una vulneració dels drets polítics i una retallada dels drets socials de la ciutadania. Per la seva banda, Pep Benach, de Fem Montmeló va manifestar: la sentència és un escarni polític i només el diàleg és la solució. Jordi Manils, de Canviem Montmeló, va fer èmfasi en què ara cal prendre decisions en funció als interessos de la ciutadania del país i no dels partits. Per últim, Pere Rodríguez. alcalde i representant del PSC va destacar que en un estat de dret i democràtic totes les sentències són opinables, però totes han de ser acatades  i que cal avançar recuperant el camí del diàleg dins la llei, la negociació i el pacte.

 

Amb tots aquests raonaments i malgrat les negociacions entre els quatre grups del plenari i el grup de Junts per Montmeló sense representació en el ple, finalment, la moció es va aprovar amb els vots a favor de Fem Montmeló, Canviem Montmeló i ERC i el vot contrari dels regidors i regidores del PSC assistents al plenariData de modificació: 24/10/2019 20:48:00