Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

14:20  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

PROGRAMA D'ENVELLIMENT ACTIU AL CASAL DE LA GENT GRAN DE MONTMELÓ

 • El TOC i el Casal de la Gent Gran, junts per Sant Jordi

  El TOC i el Casal de la Gent Gran, junts per Sant Jordi

 • Coral del Casal de la Gent Gran de Montmeló

  Coral del Casal de la Gent Gran de Montmeló

21/10/2019

L'envelliment actiu facilita el manteniment personal, aprofitant les capacitats i fortaleses i atenent els gustos i preferències de les persones d'edat

 

L'Ajuntament de Montmeló treballa transversalment per a la gent gran. Les regidories de Gent Gran, de Serveis Socials, d'Esports i de Cultura ofereixen serveis, recursos i activitats encaminades a l'envelliment actiu. Volem millorar la qualitat de vida de les persones d'edat, promovent la participació activa i autònoma a la comunitat i evitant el màxim de temps possible el deteriorament i la dependència.

 

El Casal de la Gent Gran de Montmeló (CGGM) és un equipament municipal que promou l'envelliment actiu de les persones d'edat. És un espai obert de relació social i d'aprenentatge i amb implicació comunitària. Les actuacions que es duen a terme Al casal poden ser d'accés lliure o bé activitats programades i dirigides per professionals.

 

 Activitats d'accés lliure

Són aquells espais i serveis reglats o no, on la persona accedeix i gaudeix del mateix lliurement.

 • Espai relacional, bar del casal: és el lloc de trobada on les persones usuàries poden compartir un cafè, un refresc i una conversa. En aquest espai trobem també una televisió, diaris, revistes, diversos jocs de taula (dòmino, cartes, parxís) i una taula de billar. A l'espai exterior, i annex a aquest, es disposa d'un pati amb taules i un jardí amb dues pistes de petanca.
 • Espai de connexió a internet: en el casal es disposa d'un espai reservat amb tres ordinadors amb accés a internet i connexió wifi per a les persones usuàries.
 • Xerrades: durant el curs i amb una periodicitat bimensual, es realitzen a la sala d'actes del casal xerrades d'interès, de caràcter sanitari, legal i educatiu.
  • Projecte Universitat per a gent gran: programa de conferències culturals amb caràcter educatiu. Es realitzen durant el curs de setembre a juny i amb una periodicitat bimensual.
 • Activitats intergeneracionals i comunitàries: activitats estructurades amb col·lectius d'infància i joventut del municipi (Aula Oberta, TOC Servei Socioeducatiu, Escola Bressol La Fireta i altres grups d'infants del municipi), col·lectius amb capacitats diverses, participació en la Fira del Comerç i d'Entitats, celebracions populars, Setmana de la mobilitat, etc.
 • Exposicions: es troben al vestíbul o a l'espai relacional del casal. Són mostres de treballs realitzats per les mateixes persones usuàries. També s'ofereix la participació en exposicions itinerants d'interès per a la gent gran.
 • Celebracions de festes tradicionals: amb la col·laboració de l'Associació de la Gent Gran de Montmeló (Carnestoltes, Festa Major, Nadal, etc.)
 • Sortides culturals: al llarg de l'any es realitzen sortides d'interès per la gent gran, com són visites a museus, edificis d' interès monumental, espais naturals, etc.
 • Setmana de la Gent Gran: setmana d'homenatge a la gent gran de Montmeló. Activitats diverses amb un fi de festa de dinar i ball d'homenatge obert a totes les persones grans empadronades a Montmeló.

 

Activitats dirigides

És una cartera d'activitats amb una temporalitat, de setembre a juny, que es duen a terme en el mateix casal o bé altres equipaments municipals, com el centre cultural La Torreta i el Pavelló municipal.

 • Tallers: de teatre, memòria, bijuteria artesanal, percuteràpia, brain gym, coral, estiraments corporals, avis savis, patchwork, informàtica, primeres lletres, ganxet, al casal. Tallers de dibuix i pintura, treballs manuals, pintura creativa, pintura de roba i restauració del centre cultural La Torreta.
 • Activitat física per a la gent gran: es realitza des de l'inici del pavelló. En aquesta activitat a més de treballar la condició física, treballem la memòria, la capacitat visual, l'equilibri i la coordinació.
 • Casalet de juliol: durant el mes de juliol s'ofereix un programa d'activitats amb un enfocament lúdic, però mantenint l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones assistents. Es realitzen activitats diferents a les habituals durant el curs, en un ambient distès i relaxant. Algunes de les propostes són: taller creatiu (art-teràpia), psicomotricitat, activitats intergeneracionals amb els casals d'estiu d'infants i joves del municipi, musicoteràpia, jocs de taula dirigits, etc.

 

Valoració oocupacional i establiment d'un nou pla de vida

L'Ajuntament posa a disposició de la gent gran un servei d'orientació i valoració ocupacional. Amb la jubilació el dia a dia canvia, per això des d’aquest servei es donen eines per afrontar i viure aquesta nova etapa de forma positiva.

 

En situacions de fragilitat o vulnerabilitat, es compta amb un programa de teràpies no farmacològiques adaptades i estructurades per a persones amb deteriorament cognitiu lleu, moderat o en situació d'exclusió social.Data de modificació: 24/10/2019 20:29:06