Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:37  |  06/02/2023

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DEL GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA 26 SETEMBRE 2019

  • Articles d'opinió - Crònica 26

    Articles d'opinió - Crònica 26

24/9/2019

PSC - Camins Escolars, una ruta a seguir

Aquest setembre, un any més, Montmeló s'ha adherit , junt amb prop de 500 Ajuntaments i entitats d'arreu Catalunya, a les accions de la Setmana Europea de la Mobilitat. Sota el lema 'Camina amb nosaltres!', la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) 2019, animava a moure's de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses per a la nostra salut i per al medi ambient.

 

Aquest lema ha tingut , a casa nostra, un especial significat doncs ha coincidit amb la posada en marxa dels Camins Escolars. Els Camins Escolars són una proposta ambiciosa que persegueix dotar als nostres nens i nenes d'una autonomia cada vegada més gran pel que fa als desplaçaments diaris al seu centre escolar, però que al mateix temps vol aconseguir que les famílies assumeixen de forma clara que és feina de tots i totes, la defensa del medi ambient, el respecte als nostres veïns i veïnes i la cura de la nostra salut.

 

Ha estat una autèntica invitació a l'optimisme comprovar l'acceptació que els i les alumnes han fet dels recorreguts que els inviten a anar a peu (els patinets i les bicis no han estat massa visibles encara).


Veure com nens i nenes de primària indicaven als seus acompanyants quin era el camí que s'havia de seguir fa pensar que l'objectiu d'aconseguir que anar amb cotxe a l'escola està una mica més a prop, tot i que en el mateix Dia sense cotxes alguns pares i mares estiguessin disposats i disposades a treure les tanques i així poder arribar amb el cotxe fins a la mateixa porta de l'escola.

 

El desenvolupament complet de les accions previstes per als Camins escolars de ben segur que contribuiran a pacificar les hores d'entrada i sortida de l'escola i també a millorar la qualitat de l'aire que respirem. La Unitat de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica que durant dos mesos estarà instal·lada a Montmeló tot fent controls en un lloc fixo però també de manera itinerant a diversos llocs del nostre poble, ens ha de permetre conèixer la incidència d'alguns dels nostres hàbits, i fins i tot corregir-los. Els Camins escolars són una eina a tenir molt en compte.

 

Canviar la nostra manera de fer no ha de suposar un esforç, tot i que la nostra aportació només sigui un gra de sorra comparat en les accions necessàries per mirar de corregir les tendències que ens han portat a situacions crítiques. Hem de deixar als nostres fills i filles un planeta com a mínim igual que el vam trobar, encara que l'objectiu ha de ser millorar-lo tant com puguem. Les futures generacions s'ho mereixen.

 

És evident que hi ha molta feina a fer en molts sentits. L'Administració, és a dir l'Ajuntament, a més de proposar i dissenyar, amb el màxim consens, les accions necessàries, és responsable de corregir situacions que no faciliten precisament la mobilitat dels veïns i Veïnes de Montmeló. Així queda palès en una de les accions de la Setmana Europea de la mobilitat: la caminada feta amb usuaris del Trencadís per tal de detectar barreres arquitectòniques que dificulten enormement la seva mobilitat. Sí que hi ha feina a fer!

 


 

Canviem Montmeló – El Pacte de la Concòrdia no arriba

Ja és oficial, la manca de responsabilitat política ens aboca a unes noves eleccions el 10 de novembre. La decisió del PSOE de vetar i no voler pactar un govern amb Unidas Podemos i les esquerres progressistes ha acabat fracassant la investidura de Pedro Sánchez.

 

Una vegada més els ciutadans i ciutadanes pagarem per la manca de voluntat de fer un acord polític que afavoreixi a la classe treballadora. I no perquè fos difícil, sinó perquè des d’un primer moment el PSOE ha volgut governar en solitari amb un recolzament gratuït de qualsevol partit polític, limitant així la possibilitat de gaudir d’una vegada d’un govern d’esquerres ampli que estigui al servei de la gent.

 

Tristament aquesta situació ens fa pensar en el govern actual de Montmeló, on totes les esquerres progressistes que som al consistori fent d’oposició continuem esperant una resposta del govern del PSC, que es limita a governar en minoria. Ja han passat tres mesos des de la investidura i cap de les promeses que se’ns va fer han estat complertes. El Pacte de la Concòrdia no arriba, i a Montmeló li esperen 4 anys de reptes enormes amb un govern municipal que ara mateix no és sòlid i amb un projecte de poble poc solvent.

 

Des de Canviem Montmeló lamentem que aquest pacte no hagi estat possible, perquè els montmelonins i montmelonines es mereixen que d’una vegada les esquerres treballem colze a colze, al govern de Montmeló i al govern espanyol.

 

Ara la decisió torna a estar en mans de la gent, i tot i el desgast i la ràbia que això ens provoca als ciutadans, hem de ser conscients de la importància que té anar a votar el pròxim 10 de novembre. Ens juguem una política social, feminista i ecologista que trenqui amb les desigualtats i que d’una vegada posi al capdavant a les persones de carrer i no als poderosos.

 

Creiem que una vegada més ens han tornat a prendre el pèl i ja és hora d’actuar. Durant els últims anys el govern ens ha fet creure que no hi havia diners per les pensions, la sanitat, l’educació o per fer polítiques socials que afavoreixin la vida de les persones i acabin amb la pobresa que pateixen moltes famílies. Però de nou ens dirigim cap a unes altres eleccions. No creieu que és hora de canviar i apostar per una alternativa d’esquerres real? Doncs entre tots i totes ho podem aconseguir el 10 de novembre.

 


 

Fem Montmeló - Benvingut Setembre

Tornem de les vacances i comencem setembre amb ganes i il·lusió. Després d’aquest petit descans  venim amb ganes de poder encarar aquest “nou curs” per portar a terme les fites del projecte que vau poder conèixer abans de les eleccions. Tenim molta feina per davant però també moltes ganes de fer!

 

A través del crònica i les nostres xarxes socials us farem arribar notícies sobre el nostre posicionament del que vagi succeint tant a la vida política com en la veïnal de Montmeló. Aprofitarem aquests espais per donar a conèixer les nostres accions, pensaments i posicionaments sobre els diferents esdeveniments d'interès veïnal.

 

Així mateix, aprofitem aquesta primera publicació, després dels agraïments postelectorals, i seguint una de les propostes del nostre pla d’acció, Fem-ho possible, per informar de la nostre intenció de posar-nos a treballar en un replantejament dels continguts d’aquest diari.

 

Volem involucrar a tècnics, responsables polítics, professionals del sector i la resta de formacions, en la creació d’una proposta de gestió del diari municipal Crònica, que ens permeti millorar aquesta publicació, amb l’objectiu de fer-lo quelcom més plural. Pensem que cal cercar mecanismes que garanteixin la transparència, veracitat, pluralitat i qualitat d’aquest mitjà públic, per dotar-lo de continguts interessants i rellevants per els veïns i veïnes, així com que propiciïn la participació de tots els actors de la vida pública en la creació de continguts, fent que esdevingui un mitja més plural.

 


 

ERC – Seguim!

Un cop passat l’estiu, les festes locals i la Diada, amb setembre arriba la tornada a escola i la normalitat de funcionament dels ajuntaments, la activitat política augmenta altre cop.

 

Durant l’estiu hem mantingut la nostra activitat a través de xarxes i el contacte amb aquells veïns que se’ns han apropat per a fer-nos consultes, peticions o per mirar de solucionar algun dubte o entrebanc.

 

Ara, tornem a engegar amb força per tirar endavant els projectes municipals que facin bé al nostre poble i aportar la nostra visió al consistori, fent política d’esquerres i propera al ciutadà, escoltant tothom que se´ns acosti i donant veu a la gent del poble.

 

Sovint ens acusen de pensar només en clau nacional, però a ERC Montmeló també hem treballat i volem treballar per al poble, així ho hem demostrat la darrera legislatura i així ho farem els propers 4 anys!

 

Si vols contactar amb nosaltres o pots fer a través de xarxes socials o als mails:

Grup.erc@montmelo.cat

amonserrat@montmelo.cat

 Data de modificació: 26/09/2019 13:00:54