Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

07:33  |  19/11/2019

Data i hora oficial

El temps

LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT PROMOU EL DESPLAÇAMENT A PEU A LES ESCOLES

 • Caminada del Casal de la Gent Gran

  Caminada del Casal de la Gent Gran

 • Caminada escolar (Sant Pau Casals)

  Caminada escolar (Sant Pau Casals)

 • Caminada escolar (Sant Jordi)

  Caminada escolar (Sant Jordi)

 • Caminada escolar (Institut)

  Caminada escolar (Institut)

 • El Trencadís, superant barreres

  El Trencadís, superant barreres

 • Tricicle elèctric per a la gent gran

  Tricicle elèctric per a la gent gran

 • Lliurament d'obsequis de Camins Escolars

  Lliurament d'obsequis de Camins Escolars

 • Taller "Quin soroll fem"

  Taller "Quin soroll fem"

 • La regidora Mar Hernández i el regidor Marcel Comas, participant a la Setmana de la Mobilitat

  La regidora Mar Hernández i el regidor Marcel Comas, participant a la Setmana de la Mobilitat

 • Marxa nòrdica

  Marxa nòrdica

25/9/2019

Del 16 al 22 s'han organitzat a Montmeló tot un seguit d'activitats amb l'objectiu promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables i millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

 

Durant la setmana del 16 al 22 de setembre la ciutadania de Montmeló ha participat plenament en la Setmana Europea de la Mobilitat, on cada dia s'han realitzat diversos actes amb un gran èxit. Sota el lema "Camina amb nosaltres!" s'han fomentat hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta o tricicle elèctric.

 

Durant tota la setmana hi ha hagut un grup de responsables compostos per tècnics i regidors de l'Ajuntament, que han estat informant i vetllant pel bon funcionament dels Camins Escolars. Per la seva banda, l'establiment Sobrebici i l'empresa Monty han facilitat un tricicle elèctric al Casal de la Gent Gran i diversos usuaris i usuàries han fet ús d'aquest vehicle fent així esport d'una forma més sostenible.

 

Dilluns dia 16 s'ha posat en marxa la Unitat de Vigilància i Control de Contaminació Atmosfèrica que estarà en el municipi dos mesos davant l'Ajuntament. Dimarts han començat les caminades escolars; una quarantena d'alumnes de 3r de Pau Casals han realitzat una passejada pels camins dels pagesos i pel nou camí de les escoles. Dimecres, ha estat el torn de l'escola Sant Jordi, on una cinquantena d'alumnes de 4t han anat fins a la font de Santa Caterina. D'altra banda, l'alumnat del Trencadís han realitzat una passejada detectant barreres arquitectòniques per tal de proposar a l'Ajuntament millores en diversos carrers del municipi per tal que siguin adaptats per a les persones amb alguna discapacitat.

 

Dijous, una quarantena de persones usuàries del Casal de la Gent Gran han realitzat una caminada fins a la font de Santa Caterina on han rebut una explicació sobre l'hàbitat i les espècies de l'entorn natural. Dijous i divendres, dues tècniques del departament de l'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona han estat mesurant les partícules en suspensió PM10 i PM 2,5 en diverses zones del municipi com el centre, equipaments, escoles i diversos carrers. Aquest control servirà per fer una comparativa d'anàlisi entre el dia sense cotxes i un dia normal al voltant de les escoles.

 

Divendres 20 de setembre s'ha celebrat el dia sense cotxes i s'ha realitzat el tall al trànsit rodat dels carrers adjacents a les escoles, per tal d'evitar l'ús de vehicle i fomentar la pràctica saludable de caminar. A mig matí, 80 alumnes de 1r de l'IES han caminat per diversos entorns naturals de Montmeló, com la font de Santa Caterina, els pous de glaç i els camins dels pagesos.

 

Dissabte 21, per motius de pluja s'ha anul·lat la Pedalada i la botifarrada que organitzava Sobrebici. Aquesta activitat es realitzarà durant mes d'octubre. Per últim, diumenge dia 22, més de quaranta persones han participat en la marxa nòrdica organitzada per l'àrea de Salut Pública. La caminada va transcorregut pels diversos entorns naturals del municipi fins a la torre del Telègraf i ha sigut l'última activitat de la Setmana de la Mobilitat a Montmeló.Data de modificació: 26/09/2019 12:39:47