Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:33  |  18/04/2021

Data i hora oficial

El temps

COLLA DE GEGANTERS I GRALLERS DE MONTMELÓ: QUIN SERÀ EL NOSTRE FUTUR IMMEDIAT?

  • Colla de Geganters i Grallers de Montmeló

    Colla de Geganters i Grallers de Montmeló

23/9/2019

Els nostres estimats gegants, en Malús i la Montserrat estan a punt de complir els seus quaranta anys de història el proper any 2020. Els Gegants de Montmeló tenen por de deixar de formar part activa del teixit de la cultura tradicional Catalana.

 

Actualment estan molt preocupats pel seu futur immediat, que pot acabar amb les seves passejades i ballades. Si no hi ha qui els faci ballar acompanyats de les seves músiques, quedaran immòbils, sense vida, sense raó de ser. La colla de Montmeló està en crisis, com la majoria de colles geganteres de Catalunya.  No hi ha relleu generacional, perquè? Doncs no ho sabem.

 

Potser se’ns veu com uns elements que només passegen i ballen, i que fer-los moure es requereix un gran esforç físic. Doncs no! És molt més que això. Un portador és una persona com tu, que una vegada és sota les faldilles del gegant, es transforma formant part de la figura, amb l’únic desig que els espectadors que ens segueixen gaudeixin de les nostres músiques i ballades.

 

Hi ha res millor que veure les cares de sorpresa i il·lusió dels infants a través dels nostres visors?. Realment no es pot explicar, s’ha de viure. Esforç físic? No és més que el que fem a qualsevol pràctica esportiva, córrer, anar al gimnàs, fer peses... i a més a més és gratis!. Però l’esport està de moda i els gegants no!.

 

Ens hem convertit en una societat egoista? Potser no volem cap mena d’implicació i responsabilitat? Doncs si es així, deixarem morir moltes de les nostres tradicions. Nosaltres no podem fer espectaculars castells per poder fer competicions amb altres colles. Nosaltres no podem cremar, envaint les nits de vistoses llums i explosions. Nosaltres som els que donem vida a unes figures que representat una part de la història de la nostra població. El món geganter es tot un “món”, que val la pena conèixer.

 

Els actuals membres de la Colla farem un últim esforç, amb la esperança que durant el proper any 2020 hi aparegui el relleu generacional. En Malús, la Montserrat i en Jordi, us necessiten! Futurs portadors, músics i acompanyants, poseu-vos en contacte amb nosaltres, formeu part d’aquest món desconegut. Us esperem amb els braços oberts.

 

Si voleu contactar amb nosaltres ho podeu fer per adreça electrònica a: gegantsmontmelo@gmail.com. O be per telèfon o wahtsapp al número: 625652912. Feu i fem que el quaranta aniversari dels nostres gegants sigui una gran festa, i no un comiat.Data de modificació: 26/09/2019 11:05:07