Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:59  |  09/08/2022

Data i hora oficial

El temps

EL BALL DE GITANES MONTMELÓ PRESENT A LA CAPITAL DEL BALL DE GITANES DEL VALLÈS 2019

  • l'acte institucional de nomenament de Calella com a Capital del Ball de Gitanes del Vallès 2019

    l'acte institucional de nomenament de Calella com a Capital del Ball de Gitanes del Vallès 2019

  • Calella, Capital del Ball de Gitanes del Vallès 2019: colla infantil de Montmeló

    Calella, Capital del Ball de Gitanes del Vallès 2019: colla infantil de Montmeló

  • Calella, Capital del Ball de Gitanes del Vallès 2019: ball de gitanes de l'Agrupa de Montmeló

    Calella, Capital del Ball de Gitanes del Vallès 2019: ball de gitanes de l'Agrupa de Montmeló

18/9/2019

El cap de setmana del 14 i 15 setembre, totes les entitats que formen l’Agrupació de les Colles del Ball de Gitanes del Vallès s'han desplaçat a Calella per al nomenament de la ciutat com a Capital del Ball de Gitanes del Vallès 2019.

 

Les colles participants van ballar dissabte un repertori de les gitanes no clàssiques perquè el públic pogués gaudir de la riquesa dels balls i sobretot de l’evolució que han fet i, prèviament, es va fer una cercavila des de la Fàbrica Llobet-Guri fins a la Plaça de l’Ajuntament.

 

Diumenge, a les 10.00 h, va tenir lloc la diada gitanera, amb un gran seguici de fins a 550 balladors, que va anar des de la plaça de l’Església finS a la plaça Lluís Gallart, acompanyats dels personatges de les Gitanes: el Capità Cavall, el Diablot, els Avis i els Diablots.

 

En el decurs de l'acte, l'alcalde Pere Rodríguez acompanyat d'alcaldes i regidors d'altres municipis presents a la trobada, va participar de l'acte institucional de nomenament de Calella com a Capital del Ball de Gitanes del Vallès 2019.

 

La colla de Ball de Gitanes de Montmeló hi va ser present amb les seves tres colles: infantil, grans i veterans. Tres dels quatre músics que van interpretar el Ball d'Homenatge són balladors de la colla local i la lectura del manifest va anar a càrrec, també, d'una balladora de la colla.

 

 

Espai Gitanero al Museu del Turisme

Amb motiu de la capitalitat del Ball de Gitanes, el MUTUR acull durant tot el mes una exposició de diferents objectes relacionats amb la tradició del Ball de Gitanes.

 

Es tracta d’una mostra d’objectes representatius sobre els orígens i el desenvolupament d’aquest tradicional ball. Es pot veure la peça principal, El Capità de cavall, i també, entre d’altres objectes, s’exposen picarols, castanyoles i vestuari d’homes i dones que destaca pel seu especial colorit. Cal remarcar les localitats que han col·laborat en aquest espai a través de la Comissió logística Calella 2019, en concret Santa Perpetua de la Mogoda, Santa Eulàlia de Ronçana, Montmeló, l’Ametlla, Parets del Vallès, Lliçà de Munt i Martorelles.Data de modificació: 25/09/2019 15:11:41