Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

16:23  |  05/12/2022

Data i hora oficial

El temps

LA SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT A MONTMELÓ

 • Superant barreres 2018: Vorera amb sotracs (abans i després)

  Superant barreres 2018: Vorera amb sotracs (abans i després)

 • Superant barreres 2018: Rampa insuficient (abans i després)

  Superant barreres 2018: Rampa insuficient (abans i després)

 • Superant barreres 2018: Pas de vianants sense rampa (abans i després)

  Superant barreres 2018: Pas de vianants sense rampa (abans i després)

15/9/2019

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

 

Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana del 2019 ens anima a moure’ns de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per la nostra butxaca!

 

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

 • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
 • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
 • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
 • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

 

Menys contaminació, més aire
Tot i que encara no és dilluns 16 de setembre, les activitats de la Setmana de la Mobilitat ja han començat a Montmeló. D'una banda, amb el començament del curs escolar, s'ha posat en marxa el recorregut de "Camins Escolars", perquè els infants de Montmeló puguin anar a l'escola a peu de manera segura. Durant la setmana de la mobilitat es repartirà a l'alumnat de les escoles de primària una targeta perquè l'omplin amb les seves dades i amb un croquis aproximat del recorregut que eleigen per anar de casa a l'escola.

D'altra banda, ja s'ha instal·lat una unitat de control de la contaminació atmosfèrica davant de l'edifici del Casal de la Gent Gran. Les dades que es recullin durant un mes serviran per analitzar la qualitat de l'aire actual al centre del nucli urbà del municipi. Això es complementarà amb una anàlisi de partícules en suspensió en diferents punts de Montmeló, que es realitzarà els dies 19 i 20 de setembre.

Caminar, la manera més sana de moure
Al llarg de la setmana s'han previst diferents activitats, majoritàriament, destinades i amb la participació del públic escolar. Diferents cursos dels centres de primària realitzaran caminades pels camins que envolten el municipi per conèixer de primera mà aquestes rutes.

 

Igual que l'any passat, des del Trencadís es realitzaran caminades per dins de Montmeló per veure i valorar in situ els diferents obstacles i barreres arquitectòniques que hi ha al municipi. L'any passat es va actuar en diferents punts, gràcies a l'informe que es va realitzar després de la realització d'aquesta activitat.


La gent gran també realitzarà una caminada i a més tindran a la seva disposició un tricicle elèctric que pdrán provar i conduir.

Un cap de setmana ple d'activitats
Els dies 20, 21 i 22 seran els tres dies amb més actes organitzats al voltant de la mobilitat. El dia 20 és el dia sense cotxes i, com cada any, es tallarà el trànsit rodat als carrers adjacents als diferents centres escolars, per tal de potenciar els camins escolars i crear un ambient més sa i tranquil en l'espai extern de cada una de les escoles del municipi.


A la tarda, a partir de les 17 hores, es durà a terme un taller infantil a la plaça de la Quintana amb el nom de ¿Quin soroll fem?. També es farà el lliurament d'obsequis per a tots els infants que hagin lliurat la targeta de Camins de Montmeló.

El Dissabte Sobrebici tornarà a organitzar una bicicletada familiar i en acabar es premiarà els participants amb una botifarrada. Per finalitzar les activitats de la Setmana de la mobilitat, el diumenge es realitzarà una nova caminada de marxa nòrdica pels voltants del municipi.

 

 Data de modificació: 18/09/2019 14:22:44