Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

21:34  |  17/10/2021

Data i hora oficial

El temps

LES NITS D’ESTIU A LA ROMANA DE MONS OBSERVANS GAUDEIXEN DE BONA SALUT CULTURAL

 • Nits d'Estiu a la Romana 2019

  Nits d'Estiu a la Romana 2019

 • Nits d'Estiu a la Romana 2019

  Nits d'Estiu a la Romana 2019

 • Nits d'Estiu a la Romana 2019

  Nits d'Estiu a la Romana 2019

 • Nits d'Estiu a la Romana 2019

  Nits d'Estiu a la Romana 2019

10/8/2019

Un any més les Nits d’Estiu a la Romana del Mons Observans ha aconseguit aglutinar arqueologia, cultura, art, patrimoni i literatura en un sol espai. Les restes romanes, de més de 2200 anys d’antiguitat, es van vestir de gala per acollir a músics, cantants,  actors i escriptors.

 

La setena edició d’aquest conjunt d’activitats va arrancar el dia 6 de Juliol amb el concert de cambra “Fills de les Muses”, ofert per la pianista local Viviana Salisi i el baríton Oriol Mallart. Els assistents van poder gaudir d’un ampli repertori de composicions inspirades en temes de la mitologia greco-llatina de grans autors romàntics com Schubert, Novak  i Hahn.

 

El dia 11 de  juliol, amb la inestimable col·laboració de dels clubs de lectura de Montmeló i de Montornès del Vallès,  l’escriptora Assumpció Cantalozella va presentar la seva novel·la “El falcó del comte”. L’activitat va començar amb la teatralització d’alguns del passatges més significatius de la novel·la a càrrec de l’actriu Elena Codó. Posteriorment es va iniciar una conversa amb l’autora del llibre on es van plantejar els orígens del feudalisme, el concepte de potestas a época medieval i el reflex d’ambdós conceptes en la política actual.

 

Frec a Frec Circuits Teatrals va fer a mida una representació teatral  només per poder ser representada en l’entorn del Mons Observans. Els dies 12 i 13 de juliol més de vuitanta persones van assistir a la premier de “Tempus fugit”. La comèdia va resultar un èxit, tot i el risc de la recepta: barrejar historia i ciència ficció no sempre surt be. Però en aquest cas el resultat fou espectacular. L’activitat va concloure amb un tast de cuina romana, on els assistents van poder degustar algunes de les receptes de Marcus Gavius Apicius.

 

La cloenda de la setena edició de les activitats de les Nits d’Estiu a la Romana, el dissabte 20 de juliol, ha estat com sempre el tradicional i esperadíssim convivium. El restaurant Can Candelich va preparar un menú degustació amb vuit elaboracions culinàries del receptari  De Re Coquinaria de Marcus Gavius Apicius. L’activitat també ha inclòs una visita teatralitzada el jaciment i un sopar espectacle amb les acurades explicacions de Kuanum.Data de modificació: 18/08/2019 11:47:52