Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:41  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

FINALITZEN LES OBRES D'URBANITZACIÓ DE LA ZONA DE L'ESGLÉSIA

  • Aspecte de l'Avinguda Pompeu Fabre

    Aspecte de l'Avinguda Pompeu Fabre

  • Aspecte de laplaça de l'Església

    Aspecte de laplaça de l'Església

21/7/2019

Les obres d'urbanització de la zona de l'església que es van iniciar el mes de desembre de 2018 van finalitzar la setmana passada. A hores d'ara només resta treure la tanca de protecció d'accés al parc de davant de l'església que protegeixen les diferents zones enjardinades per tal que la gespa arreli sense problemes.

 

Durant aquests mesos les obres han passat per diferents fases on s'ha reajustat el trànsit rodat als carrers adjacents, sempre tenint en compte patir el mínim impacte visual i funcional del veïnat de la zona.

 

Els dos moments que més expectació ha aixecat aquesta obra ha estat la troballa d'importants vestigis arqueològics d'època medieval i moderna a la zona de la plaça de l'església i l'obertura d'un nou passatge a l'est de l'església Santa Maria.

 

Durant la primera fase de les obres, fruit de la remodelació del paviment de la plaça de l'església, es va posar al descobert importants vestigis arqueològics d'època medieval i moderna. Van començar en aquell moment les tasques d'excavació sota control arqueològic autoritzat per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. El resultat final va ser la descoberta d’un total d'onze sitges datades entre els segles XII i XV i dues sepultures: una de tipus antropomorf datada entre els segles X i XI i una altra excavada al subsòl i datada al segle XVII.

 

Durant la segona fase de les obres es va portar a terme l'obertura d'un nou passatge adjacent a l'església, que comunica la plaça de Santa Maria i el carrer Santiago Rusiñol. Aquest nou passatge s'obre a l'Est de l'Església Santa Maria i ha deixat al descobert l’exterior de l'antic absis romànic. El carrer s'ha urbanitzat seguint la mateixa línia que la resta d'urbanització.

 

Pel que fa a l'àmbit urbanístic, aquestes obres suposen la integració urbana de diversos espais que fins ara quedaven totalment aïllats. En tot l'àmbit s'ha prioritzat el pas de vianants tal com es va fer a les obres de la zona de la plaça de la Vila.

 

La transformació de l'antiga carretera BV-5003 en una avinguda amb amplis espais pels vianants des de les piscines fins al començament del carrer de Vic en el centre de la vila, que té com a eix d'unió la nova zona de vianants de la llosa de soterrament, dota a Montmeló d'un espai pacificat, totalment nou i amb una integració ajustada a la mida de les necessitats urbanístiques del municipi.Data de modificació: 25/07/2019 20:02:18