Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:35  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

HA SORTIT EL BUTLLETÍ MUNICIPAL CRÒNICA 025 DEL MES DE JULIOL

  • Crònica 25 - Juliol 2019

    Crònica 25 - Juliol 2019

25/7/2019

Festa Major Sota l'onada de calor

Si hi ha alguna cosa que ha caracteritzat els quatre dies viscuts de Festa Major de Montmeló, han estat les altes temperatures. Per això, algunes activitats de dia es van veure desfavorides per l'onada de calor viscuda i les activitats de nit van obtenir un ple de públic.

 

Dijous es va iniciar la festa amb una nova coreografia, més senzilla i a ritme de ball en línia, de la versió de Catfolkin de Toc d'Inici de Festa Major. La festa va continuar a ritme de timbals i correfoc i va finalitzar el primer dia amb la plaça de la Quintana plena d'escuma i aigua.

 

El més destacat del divendres 28 de juny va ser l'actuació de Catfolkin als jardins de la Torreta que va presentar a Montmeló els temes de la seva última gira "Que no s'aTOURi".

 

Una altra novetat de la Festa Major d'enguany ha estat la incorporació d'un Punt Lila a l'espai de la Torreta. Aquest dispositiu d'atenció, prevenció i reducció de riscos ha estat liderat pels dinamitzadors de l'Estació Jove que han ofert un espai segur, agradable i igualitari als joves del municipi. Més de 500 joves han interactuat i participat en les dinàmiques que es realitzaven al punt, així doncs, es valora molt positivament aquesta iniciativa que pot tenir continuïtat en altres espais o festes del poble.

 

Dissabte va ser, com ja és habitual, el dia dedicat a la festa de l'aigua, la festa Holi Dolly i l'arrossada popular al barri de la Cucurny. La nit va donar pas a una de les novetats d'aquest any: es tractava de l'espectacle "EL Rapte". Més d'un centenar de joves van saltar a la plaça de la Vila sota el foc i l'aigua i amb la música en directe d'una banda local creada per a l'ocasió. Aquesta primera edició va comptar amb més públic mirant que participant. La colla de diables, organitzadors de l'esdeveniment, esperen que les pròximes edicions del Rapte siguin més participatives.

 

Diumenge es va tancar la festa amb una divertida gimcana per a joves, protagonitzada entre "zombis i humans". Cal assenyalar que els focs d'artificis no es van dur a terme, per l'alerta de perill d'incendi llançada per Generalitat i Protecció Civil.

 

Aquest any, la Penya Madridista de Montmeló s’ha fet càrrec del bar de l’espai La Torreta durant les nits de Festa Major. És el primer any que la gestió de les barres d’aquest espai s’ha ofert a les entitats del municipi. L’experiència ha estat bona, i els beneficis obtinguts serviran per finançar una sortida de l’entitat al Camp del Real Madrid.  

 

A més de la calor, cal destacar finalment l'alt nivell general dels espectacles: els concerts de l'espai Jove de la Torreta, les orquestres de l'envelat de la Quintana. I fer un esment especial els tres espectacles de circ presentats a l'espai de l'Estació Jove.Data de modificació: 25/07/2019 19:08:38