Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:07  |  09/08/2022

Data i hora oficial

El temps

CAP DE SETMANA PLE D'ACTIVITATS A MONS OBSERVANS

  • Nits d'Estiu a la Romana 2019

    Nits d'Estiu a la Romana 2019

6/7/2019

El passat dissabte 6 de juliol es va donar el tret de sortida al programa de les Nits d'Estiu a la Romana a Mons Observans, que enguany arriba a la setena edició.

 

Aquest certamen va néixer l'any 2013 amb la voluntat d'oferir al públic activitats culturals inspirades en l'època clàssica que complementessin les visites i tallers que s'organitzen regularment al jaciment. La cuina romana, la fotografia nocturna, la novel·la històrica, l'astronomia i la  mitologia clàssiques han estat els eixos que any rere any han inspirat el programa de les Nits d'Estiu, que s'han consolidat com una de les fites destacades del calendari estival de les poblacions de Montmeló i Montornès del Vallès i de l'entorn.

 

El programa de les Nits d'Estiu a la Romana 2019 va començar el passat dissabte dia 6 de juliol a les 19:30 hores amb un concert. Per una nit el Mons Observans es va convertir en un odeò.  En el concert ”Fills de les Muses”, Oriol Mallart (baríton) i Viviana Salisi (pianista) van realitzar un viatge a traves  de les notes i acords que van escriure compositors  de gran renom com  Schubert, Novak o Hahn, inspirant-se  en relats de la mitologia clàssica.

 

Però és aquest cap de setmana quan el jaciment de Mons Observans tindrà més activitats. Aquest dijous 11 de juliol, a les 19 hores la literatura i la història s'uniran de la mà de l’autora Assumpció Cantalozella. Ens presentarà la seva novel·la “El Falcó del comte” que narra un dels episodis més importants i alhora menys coneguts de la nostra història: el naixement de Catalunya, amb el Comte Otger com a protagonista. L’activitat començarà amb una  teatralització d’episodis de la novel·la a càrrec de l’actriu Elena Codo i seguidament s’iniciarà una tertúlia amb la autora.

 

El teatre, bé sigui drama o comèdia, ha estat sempre un dels pilars centrals de la cultura clàssica, per això aquest estiu no podia faltar a les nits del Mons Observans. Els dies 12 i 13 de juliol a les 19:30 la companyia Frec a Frec circuits teatrals ens presenten Tempus fugit. Una divertida comèdia de ciència ficció que planteja el que sens dubte esdevindria el somni  de tot arqueòleg: poder viatjar al passat. En aquest relat els nostres viatgers, però,  trobaran molt més que unes simples runes.

 

Finalment, el dissabte 20 de juliol, a les 20 hores, es celebrarà el ja tradicional i esperadíssim convivium. L’activitat començarà amb una visita teatralitzada al jaciment. A continuació tothom podrà seure a taula i disfrutar  d’un sopar degustació de cuina romana. El sopar, que servirà el Restaurant Can Candelich, estarà format per diversos plats inspirats en el receptari de Marcus Gauius Apicius, un cuiner de l'antiga Roma Imperial  i estarà amenitzat amb les explicacions que oferiran els arqueòlegs Josep Ma Solies i Juana Huélamo (KuanUm) sobre la celebració d'aquest tipus de banquets a l'antiguitat.

 


Informació relacionada


Data de modificació: 11/07/2019 21:11:10