Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:56  |  21/08/2019

Data i hora oficial

El temps

CLOENDA DELS CURSOS DE CATALÀ AL TELÈGRAF

  • CPNL: isita a la torre del Telègraf

    CPNL: isita a la torre del Telègraf

30/6/2019

En acabar els cursos de català per a adults, els alumnes de Montmeló i Montornès es reuneixen, com cada any,  per fer una caminada conjunta i cloure les classes en un espai proper als dos pobles i així conèixer l'entorn. En aquesta ocasió s'ha escollit la visita a la torre del Telègraf.

 

La torre del Telègraf està situada a can Bosquerons, als afores de Montornès. És una torre militar de 1848 que funcionà fins als anys seixanta amb l'objectiu de passar informació entre els soldats dels termes de Granollers, amb la torre de Cassaca i el terme de Montcada al turó de Montcada. Té una alçada de 220 m a nivell del mar, una alçada estratègica per controlar visualment el Vallès i sobretot, les poblacions properes.

 

El guia va explicar el funcionament del telègraf, el sistema de comunicació a través d'un codi inventats pels soldats de l'època que molt poca gent el coneixia per evitar l'espionatge. A més va mostrar l'espai ínfim en què havien de conviure els set soldats responsables de la torre i des de la part més alta els alumnes van albirar les muntanyes que envolten la zona.

 

Ha estat una activitat molt positiva, tant per als alumnes d'una com de l'altra població. El trajecte fins a la torre és inclinat i presenta certa dificultat arribar-hi, però van reconèixer que valia la pena pujar i observar el Vallès a aquelles alçades.Data de modificació: 04/07/2019 18:58:47