Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

07:57  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

MONS OBSERVANS OBRE EL CICLE DE LES NITS D'ESTIU A LA ROMANA AMB UN CONCERT DE CAMBRA SOTA EL NOM DE 'ELS FILLS DE LES MUSES'

 • Nits d'Estiu a la Romana 2019

  Nits d'Estiu a la Romana 2019

3/7/2019

Aquest proper dissabte 6 de juliol es donarà el tret de sortida al programa de les Nits d'Estiu a la Romana al jaciment arqueològic del Mons Observans, que enguany arriba a la setena edició.

 

Aquest certamen va néixer l'any 2013 amb la voluntat d'oferir al públic activitats culturals inspirades en l'època clàssica que complementessin les visites i tallers que s'organitzen regularment al jaciment. La cuina romana, la fotografia nocturna, la novel·la històrica, l'astronomia i la  mitologia clàssiques han estat els eixos que any rere any han inspirat el programa de les Nits d'Estiu, que s'han consolidat com una de les fites destacades del calendari estival de les poblacions de Montmeló i Montornès del Vallès i de l'entorn.

 

El programa de les Nits d'Estiu a la Romana 2019 del Mons Observans començarà el proper dissabte dia 6 de juliol a les 20 hores amb un concert de cambra conduit de forma magistral per la pianista Viviana Salisi i el baríton Oriol Mallart. Aquesta primera activitat porta per nom "Fills de les Muses". Mons Observans es convertirà per uns instants en un odeò, on les muses faran acte de presencia per donar de beure de les seves inspiradores aigües a tots els presents.

 

Les Nits d’Estiu a la Romana continuaran el dia 11 de juliol amb la presentació del llibre “El Falcó del Comte” a càrrec de la seva autora Assumpció Cantozella. Activitat que compte amb la col·laboració dels clubs de lectura de les Biblioteques de Montornès del Vallès i Montmeló.

 

Així mateix els dies 12 i 13 de juliol la companyia Frec a frec circuits teatrals ens presenten “Tempus Fugit”. I finalment, per concloure les Nits d’Estiu a la Roman, el dia 20 de juliol es realitzarà el Convivium, un tast de gastronomia romana segons el receptari de Marcus Gauius Apicius.

 

 

Viviana Salisi

Va estudiar al Conservatori de Manresa amb Glòria Massegú i Ludovica Mosca, i a l’Escola de Música de Barcelona amb Albert Attenelle. Finalitzats els estudis superiors de piano, es va especialitzar en acompanyament de lied i òpera a la Hochschule für Musik Franz Liszt de Weimar (Alemanya). En aquest centre va obtenir el títol de correpetidora. Ha treballat com a assistent musical als festivals d’òpera de Bad Hersfeld i Heidenheim a Alemanya i en el cicle “Òpera a Catalunya” d’Amics de l’Òpera de Sabadell, a més de col.laborar amb institucions com la Fundació “La Caixa”, el Gran Teatre del Liceu, Orquestra de Cambra Catalana, Coral Càrmina, Fundación Jacinto e Inocencio Guerrero, Orquesta de cambra de Granollers o VEUS cor infantil Amics de la Unió, entre altres. Juntament amb Artur Arranz funda Òpera Còmica de Barcelona i duu a terme una intensa tasca de recuperació del patrimoni líric de petit format, que va ser guardonada amb el Premi Serra d’Or de teatre 2013. 

 

 

Oriol Mallart

Va iniciar els seus estudis Conservatori Isaac Albéniz de Girona (la seva ciutat natal) i a Barcelona a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), amb la professora Mireia Pintó. Al 2017 Va rebre la Beca Bach per a joves solistes, que atorga Bach zum Mitzingen, amb la qual va realitzar diversos concerts i una masterclass amb Ton Koopman i amb el tenor Benjamin Bruns. Ha cantat en diverses produccions amb Collegium Vocale Gent, dirigit per Philippe Herreweghe. També ha actuat amb la Jove Capella Reial de Catalunya, dirigida per Jordi Savall. És cantant habitual del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, dirigit per Simon Halsey i Xavier Puig i forma part de la plantilla del Coro Victoria de Madrid, dirigit per Ana Fernández-Vega. Col·labora habitualment amb el Cor de Cambra BZM, l’Ensemble O Vos Omnes i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona.

 

Ambdós concertistes ens presenten 'Els Fills de les Muses'. Un concert que esdevindrà un viatge a traves  de les notes i acords que van escriure compositors  de gran renom com  Schubert, Novak o Hahn, inspirant-se  en relats de la mitologia clàssica. Certament durant el romanticisme, els compositors i poetes europeus van buscar inspiració i refugi en les cultura grega i romana antigua, deixant-nos una gran quantitat d’obres d’art sobre els temes clàssics. En aquest recital la Viviana Salisi i l’Oriol Mallart ens oferiran una selecció d’aquestes obres, explicant primer el relat que dona origen a cada composició. Per passar seguidament a gaudir de la música a temporal sota un mantell d’estels.

 

Programa de: 'Els Fills de les Muses'

Franz Schubert

 • Der Musensohn (el fill de les muses)
 • Der entsühnte Orest (Orestes perdonat)
 • Aus Heliopolis II ( des de la ciutat del sol)
 • Memnon (Memnó)
 • Der zürnenden Diana ( a Diana enfurismada)
 • Fahrt zum Hades (viatge a l’Hades)
 • Prometheus (Prometeu)

 

Jan Nóvak - Cantica Latina

 • Paraclausithyrum (a la porta tancada, Plaute)
 • Ad Lyram ( a la lira, Horaci)
 • Ad Faunum (a un faune, Horaci)
 • Vides ut alta ( mira la neu alta, Horaci)
 • Amoris ignes ( foc d’amor, poema pompeià)
 • Merula ( la merla, Hermann Weller)
 • Ludi Latini ( jocs llatins, Wilfred Stroh)

 

Reynaldo Hahn - Études Latines

 • Lydé
 • Phyllis
 • Tyndaris

 


Informació relacionada


Data de modificació: 04/07/2019 18:36:32