Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

16:27  |  29/01/2023

Data i hora oficial

El temps

EL TOC D'INICI DE FESTA MAJOR

 • Toc d'Inici de Festa Major. La Polca de Montmeló. Foto: Domingo A. López

  Toc d'Inici de Festa Major. La Polca de Montmeló. Foto: Domingo A. López

27/6/2019

Amb aquest nom s'identifiquen els actes que tenen lloc el dijous de Festa Major i que assenyalen l'inici de la Festa Major.

 

El Seguici festiu a Catalunya

Són espectacles itinerants que proposen un trajecte urbà en el qual hi ha representació de totes aquelles expressions de la cultura popular i tradicional pròpies de cada localitat.

 

El seu caràcter lineal és una conseqüència i un recurs per aconseguir la producció escènica necessària a fi d'arribar a tot el públic d'un espai urbà sense que aquest hagi de fer grans desplaçaments.

 

El Seguici d'inici de la Festa Major de Montmeló

S'encarrega d'acompanyar el pregoner de la Festa Major des de la Quintana fins arribar a la plaça de la Vila, on es realitzarà el pregó de Festa Major i es donarà el tret de sortida.

 

Algunes recomanacions per als seguidors

El seguici cal respectar-lo, entendre quin és el seu sentit i sobretot no interferir en el seu curs. Així doncs cal saber que:

 • És un espectacle itinerant que per gaudir-ne bé, cal veure'l passar.
 • No s'ha d'intervenir en el seu recorregut, no es tracta d'una cercavila.
 • Busqueu un bon lloc al llarg del carrer Major
 • Encara que sigueu familiars/coneguts/amics dels membres de les entitats, no podeu anar amb ells interferint amb la celebració del seguici.

   

   

 • El seguici és molt especial i emotiu, cosa que reforça la necessitat que tothom ho visqui amb especial cura i respecte.

 

 

Toc d'inici de la Festa Major de Montmeló

Un cop finalitzat el Seguici, les entitats entren ordenadament a la plaça de la Vila on reten homenatge al Pregoner, primer individualment i en segon lloc, ballant la peça institucional del Toc d'Inici de la Festa Major.

 

Les persones que ballen la peça institucional són balladors i balladores del ball de Gitanes, els Gegants i les bèsties de la colla de Diables i el pregoner/pregonera de l'any anterior amb la parella que hagi escollit.

 

Finalitzat l'acte protocol·lari, tothom accedeix lliurement a la plaça per acostar-se a l'escenari i escoltar les paraules de l'alcalde i descobrir qui s'amaga sota el cap gros del pregoner.

 

Per acabar, sona la versió festiva de la peça del Toc d'Inici i tot el poble la balla.

 

Acabat el ball, es llença el coet que dóna el tret de sortida a la Festa Major!       Data de modificació: 27/06/2019 20:00:50