Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:53  |  12/08/2022

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DEL GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA 24 JUNY 2019

  • Articles d'opinió - Crònica 24. Juny 2019

    Articles d'opinió - Crònica 24. Juny 2019

20/6/2019

PSC  – Com ha canviat Montmeló !

La primera expressió de la gran majoria de persones que han tornat a Montmeló després d’uns anys sense haver estat és : “ Com ha canviat Montmeló”

 

En funció dels anys que feia que no ens visitaven algunes d’aquestes persones no havien vist en obres , quasi a punt d’acabar-se’n, la zona de l’església , ni acabada la primera fase d’urbanització de la Llosa; altres no havien vist la nova plaça de la Vila i la peatonalització de la carretera o l’aparcament al costat del pavelló Poliesportiu, el tancament de la pista de l’Escola Pau Casals o la conversió en un centre de formació i emprenedoria de la G2M.

 

Podríem anar tirant enrere i aniríem trobant canvis de tota mena, canvis  que han canviat la fesomia de Montmeló i al mateix temps han fet més fàcil i còmoda la vida dels ciutadans i ciutadanes de Montmeló.

Han estat canvis que sempre s’han fet  pensat en la majoria dels veïns i veïnes del nostre poble.

 

Ara, tot mirant endavant, hi ha reptes que s’han d’entomar amb determinació i sentit de la responsabilitat doncs són aquells que han de determinar el Montmeló del futur.

 

Un d’ells és aconseguir que l’oferta d’habitatges, tant de lloguer assequible com de compra, permeti als nostres joves desenvolupar el seu projecte de vida a Montmeló. Un altre és acabar tota la urbanització de la Llosa ( la segona fase sortirà ben aviat a licitació).

 

No es poden deixar de banda els reptes de convivència, civisme i seguretat als que la nostra societat ha de fer front de manera clara i decidida.

 

La formació de les noves generacions i de les generacions que ja estan treballant o en edat de fer-ho i que no poden deixar de formar-se de manera continuada, també és un repte a tenir molt en compte doncs d’això depèn en bona part que la taxa d’atur es mantingui com una de les més baixes de a comarca i fins i tot que encara sigui menor.

 

Tot plegat s’ha de fer amb una mirada progressista, integradora, respectuosa amb els drets dels més vulnerables, com les dones, la mainada o els nostres avis i àvies.

 

Una societat moderna viu en un canvi constant, en una adaptació continua  que li permet avançar  cap al futur, sense deixar ningú enrere. Aquest és el gran objectiu que qualsevol govern ha de tenir com a premissa i és amb el que el govern del PSC pensa seguir dirigint la política municipal els propers quatre anys i tants com la ciutadania li atorgui la seva confiança.

 

Avançarem amb tota la ciutadania de Montmeló, no tingueu cap dubte.

 


 

Canviem Montmeló - Per responsabilitat, govern de la Concòrdia

Amb aquestes línies volem agrair enormement a les més de 1.400 persones que van fer confiança al projecte de Canviem Montmeló a les eleccions del passat 26 de maig, i a tots els voluntaris i voluntàries pel canvi que han dedicat la seva il·lusió i moltíssimes hores de dedicació per intentar canviar Montmeló.

 

Un 30% dels montmelonins i montmelonines ens va tornar a fer confiança a les eleccions municipals, i malgrat que no són els resultats que esperàvem obtenir, seguim sent una força majoritària i imprescindible per a la política municipal al nostre poble.

 

Des d’avui tenim un plenari amb 4 grups polítics, tots d’esquerres. La ciutadania ha enviat un missatge clar: Cal que es posin d’acord. Cal que posin els seus projectes i les seves capacitats a treballar conjuntament al servei dels interessos de Montmeló.

 

Durant la campanya electoral, la proposta de Canviem Montmeló era construir un govern ampli i plural, i vàrem explicar repetidament que si guanyàvem les eleccions convidaríem a totes les forces progressistes perquè entressin al Govern Municipal (evidentment, sempre en base a un acord programàtic).

 

Crèiem i seguim creient que aquesta era la millor proposta, perquè a Montmeló li venen reptes enormes aquests propers 4 anys. La urbanització del soterrament, el Pla Director del Circuit, la renovació d’equipaments municipals, pla d’habitatge, canvi climàtic, reestructuració comercial...

 

I aquests reptes requereixen d’un govern municipal sòlid i amb un projecte solvent. Amb majories amplíssimes, en constant diàleg i qüestionament propi, i amb capacitat de generar profunds consensos a la societat montmelonina.

 

Ho crèiem en campanya, quan aspiràvem a guanyar les eleccions, i ho seguim creient avui tot i no haver-les guanyat. Montmeló necessita, per responsabilitat, un Pacte de la Concòrdia. Un govern d’esquerres, plural, ampli i que representi un gran consens entre la ciutadania. Que doni pas a una nova etapa en la política municipal, on deixem de perdre oportunitats per no ser capaços de treballar colze a colze.

 

Aquesta és la nostra proposta responsable, pública i sincera: Govern de la Concòrdia, ampli, plural i d’esquerres. Amb tots els grups. Esperem que no es desaprofiti, per partidisme, aquesta enorme oportunitat per al futur de Montmeló. Mirada llarga, diàleg i treball.

 

Comencen 4 anys irrepetibles i molt importants per al futur de Montmeló. Desitgem que tothom estigui a l’alçada.

 


 

Fem Montmeló - Ho hem fet possible!

Ens agradaria, primerament, donar-vos les gràcies per la confiança disposada a FEM Montmeló. A les 598 persones que han fet possible que formem part de la política municipal, gràcies, gràcies i mil gràcies... per cada paraula que ens heu fet arribar, per cada gest de suport rebut, per cada idea que ens heu aportat, per parar-vos a escoltar i deixar que us escoltem, per plasmar a les urnes la confiança en aquest projecte. Ho hem fet possible i és gràcies a tots i totes vosaltres!

 

FEM Montmeló neix d’un grup de persones reunides a finals del 2017, que fa temps que treballem per Montmeló des de diferents associacions i creiem que era necessari una opció diferent per la política municipal. A l’anar obrint aquest projecte a grups reduïts i veure que més persones creien en la necessitat d’un projecte transversal, on la representació al govern fos la mostra del nostre poble divers, ens va reafirmar per fer possible una opció política on la participació ciutadana fos indispensable per funcionar, on tothom es sentis còmode i respectat indiferentment de la diversitat de pensament, fer possible la creació d’una formació sense ingerències d’àmbit superior que poguessin condicionar els interessos del nostre municipi.

 

Fem Montmeló treballa en assemblees obertes a tothom amb relacions horitzontals on tothom aporta els seus coneixements, les seves ganes, il•lusió, energia i el temps que pot, i així es va elaborar el projecte que durem a terme en aquest mandat.

 

Ens sentim satisfets de tota la feina feta, d’haver superat els obstacles que ens hem anat trobant pel camí, de les assemblees de treball per elaborar el projecte, de plasmar aquestes idees i d’haver aconseguit fer una bona campanya malgrat els pocs recursos.

 

La darrera assemblea va decidir el pla d’acció més immediat. Les persones que formen FEM Montmeló hem decidit treballar per Montmeló sense entrar en el govern, i ho volem fer de forma transversal, amb una oposició constructiva perquè aquesta es la nostra manera de treballar.

 

Si voleu conèixer-nos millor, si teniu ganes de treballar pel poble, si us estimeu Montmeló i la seva gent, si penseu que es possible entendre’s perquè l’objectiu comú és el benestar de la ciutadania de Montmeló, benvinguts i benvingudes a FEM Montmeló.

 

Podeu seguir els nostres passos a la web www.femmontmelo.cat, on trobareu el pla d’acció i les accions concretes que se’n desprenen.

 

Desitjar-vos un molt bon Sant Joan i una molt feliç Festa Major!

 


 

ERC - A punt per treballar pel nostre projecte, a punt per treballar per Montmeló

Abans de res, vull donar les gràcies als 412 vots que ens han fet confiança i ens han permès consolidar-nos com a grup municipal, també donar les gràcies a tot l’equip que ha format part de la nostra llista per tota la seva feina.

 

Aquests dies, tant pre-electorals com post-electorals han fet reviure el que va passar fa 4 anys, en que els resultats de les municipals ens van deixar al mig entre dos grans grups i tothom va fixar en nosaltres el futur del consistori.

 

Van ser moments molt difícils i que ens van agafar de nou a tots, recordo moments de molta pressió i atacs, de divisió i enfrontaments, no vull culpar ningú de les seves decisions i de creure en les seves raons, segur que per a ells eren les encertades, però sí que vull dir que molts es van quedar amb una versió que ja els anava bé i no van voler escolar la nostra, a dia d’avui encara no ho han fet.

 

Tot això ha provocat que m’insultin davant la meva parella i davant la meva filla, he perdut una amistat de la infància i això, us ho asseguro, fa molt mal, no sabeu el mal que heu fet.

 

S’ha dit que he cobrat calers en negre, fins i tot m’han regalat un cavall, qui tingui el valor suficient que vingui i m’ho digui a la cara!

 

No he callat mai davant qui s’ha atansat a preguntar-me i no ho faré mai, no tinc res a amagar.

 

Vam triar l’opció que van votar els militants per desencallar l’empat que hi havia a la llista d’ERC després d’unes negociacions a les que se’m tenia al marge. I amb el cap ben alt hem treballat per a tirar endavant el nostre projecte tant dins de govern com a la oposició.

 

És de rebut donar gràcies als recolzaments que hem tingut i també ho és demanar perdó per les vegades que no hagi estat políticament correcte a l’hora de defensar el nostre projecte.

 

El temps ens ha donat la raó i hem crescut un 30%, tenim un equip renovat, jove, amb ganes, per a mi és un orgull poder representar aquest equip i aquest poble.

 

Aquest any, les negociacions han estat molt suaus, i tot i la proposta de poder fer un govern de concentració amb totes les forces i formar un govern de progrés sense dretes, no s’ha pogut arribar a cap acord i haurem de seguir negociant els punts i els projectes entre tots, esperant que qui governi ho faci de manera oberta, deixant participar a tothom i escoltant les propostes que ens arribin des de l’oposició.

 

Tornarem a treballar pel nostre projecte i per al nostre poble, per qui ens ha votat i per qui no ho ha fet, treballarem per fer avançar Montmeló amb la nostra manera de fer, escoltant a la ciutadania sense mirar de quin color polític són, perquè més enllà d’això, som veïns.

 

Ho farem des de govern o des de la oposició, fent política de despatx o fent carrer.

 

M’estimo el meu poble, m’estimo el meu país, i és per això, només per això, que soc aquí.Data de modificació: 21/06/2019 13:14:35