Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:27  |  07/08/2022

Data i hora oficial

El temps

TORNA ALS CARRERS LA CAMPANYA AQUÍ NO LLENCEM RES!

  • Aquí no llencem res!

    Aquí no llencem res!

  • Equip d'informadores de la campanya "Aquí no llencem res" a l'escola Sant Jordi

    Equip d'informadores de la campanya "Aquí no llencem res" a l'escola Sant Jordi

3/6/2019

El Consorci torna a posar en marxa la campanya de comunicació i divulgació Aquí no llencem res! amb l’objectiu de reduir el volum de residus que no es separen correctament i que van a parar al contenidor de la resta i podrien ser valoritzables si es dipositessin en el contenidor corresponent. 


Lluny dels objectius europeus
La recollida selectiva de residus a l’àmbit del Consorci, se situa en el 38%, per sota de la mitjana de Catalunya (39,9%) i lluny dels objectius europeus que marquen que per a l'any 2020 els residus correctament segregats han de suposar un 50% del total generat, i dels catalans que són encara més exigents establint com a objectiu un 60%.

Al llarg de l’any un equip d’informadors recorreran els municipis consorciats per informar als ciutadans a peu de carrer/domicili, enquestes, etc., sobre com poden contribuir a augmentar l'índex de reciclatge i demanar-los que separin els residus a casa. Repartiran també material per facilitar la separació dels residus (pac de bosses per a la recollida dels envasos de vidre, envasos lleugers i paper/cartró), la bossa per anar a comprar, entre d’altres materials.

 

A Montmeló, aquest equip de persones informadores, ens visitaran la setmana del 3 al 7 de juny i dissabte 8 dins la Fira de Comerç.

Programa TRFO
El Consorci de Residus rep l’assistència tècnica de 7 persones (2 administratives i 5 informadores) contractades pel CCVR amb la convocatòria del programa Treball i Formació (TRFO).

El programa que està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i està cofinançat pel Fons Social Europeu, la Conferència Sectorial i el Consoci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental (amb els fons per actuacions de comunicació provinents dels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio), té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur, a través del suport a entitats perquè duguin a terme accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic.

El programa TRFO s’adreça a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, que no estiguin percebent prestació per desocupació o subsidi (RAI o PAO), ni ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment més grans de 45 anys; a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania (PRGC); i a dones víctimes de violència de gènere.

 Data de modificació: 06/06/2019 19:44:30