Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:52  |  17/05/2022

Data i hora oficial

El temps

EL CIRCUIT RET HOMENATGE A SEBASTIÀ SALVADÓ

  • El Circuit ret homenatge a Sebastià Salvadó

    El Circuit ret homenatge a Sebastià Salvadó

11/5/2019

En el marc del Gran Premi d’Espanya d’F1 s’ha inaugurat la placa commemorativa del que va ser president del RACC i el primer president del traçat català.

 

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló) - El Circuit de Barcelona-Catalunya ha viscut aquest matí un moment molt emotiu. S’ha celebrat un acte d’homenatge a Sebastià Salvadó, qui va ser president del RACC i el primer president de les instal·lacions esportives, que va morir el passat 15 d’abril. L’acte ha estat presidit per Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya, i Josep Mateu, president del RACC; i ha comptat amb la presència de la família de Salvadó, entre altres representants institucionals i personalitats del món del motor.

 

A l’entrada de les oficines del Circuit de Barcelona-Catalunya, “La Moreneta”, s’ha destapat una placa commemorativa que recorda a Sebastià Salvadó, un dels impulsors de la construcció del traçat català, així com de la celebració del Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1.

 

“Sebastià Salvadó va ser el pare d’aquesta idea, l’home que va agrupar totes les forces necessàries per fer possible aquest projecte”, ha dit Vicenç Aguilera, el president del Circuit. Aguilera ha explicat també que “la placa està alineada amb la primera pedra que es va posar al Circuit, la ubicació perfecta per a l’ocasió”.

 

El president del RACC, Josep Mateu, ha afirmat que “Sebastià va deixar una gran petjada al món del motor. Va deixar aquesta infraestructura que es va poder construir gràcies a la seva il·lusió i persistència. També va lluitar per tenir els espanyols Marc Gené i Pedro de la Rosa a la Fórmula 1 i per ajudar els joves pilots”.

 

A l’acte s’han pogut veure representants de moltes institucions del món del motor com Carmelo Ezpeleta, CEO de Dorna, l’empresa que gestiona el Mundial de MotoGP™; Manuel Aviñó, president de la Real Federación Española de Automovilismo; Luis Pérez-Sala, expilot de F1, o el pilot de ral·lis Carlos Sainz, entre d’altres. També han assistit tres representants de l'Ajuntament de Montmeló: els exalcaldes Román Ruíz i Antoni Guil i l'actual alcalde, Pere Rodríguez.

 

Les últimes paraules de l’acte han estat les de la família de Sebastià Salvadó, que ha volgut agrair el suport de totes les institucions per homenatjar i recordar a Salvadó. Data de modificació: 16/05/2019 20:32:01