Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:00  |  15/04/2021

Data i hora oficial

El temps

ES POSA EN MARXA EL PROCÉS PELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE 2019

  • Plataforma decidim-montmelo.diba.cat

    Plataforma decidim-montmelo.diba.cat

27/4/2019

Es posa en marxa el procés participatiu per decidir en quins projectes o actuacions invertir 150.000 euros del pressupost del 2019. L'Ajuntament de Montmeló presenta la nova plataforma "Decidim Montmeló" que servirà per vehicular tot aquest procés participatiu que liderarà la ciutadania.

 

En mans dels montmelonins i les montmelonines majors de 16 anys, doncs, està la decisió d'un procés que té cinc fases i que s'acabarà amb l’execució de les propostes, l’any 2020. Un procés participatiu per fomentar la participació ciutadana i involucrar-la en la inversió i actuacions del municipi.

 

A partir del 29 d’abril s’obre el termini de presentació de propostes mitjançant la plataforma decicim-montmelo.diba.cat. Cada idea ha de constar d'una breu descripció explicant les necessitats a les que vol respondre i qui són els destinataris de la proposta. L’Ajuntament farà les seves propostes i tu, fots fer la teva.

 

Si vols fer una proposta només has d’entrar a la plana web decidim-montmelo.diba.cat, registrar-te posant les teves dades de correu electrònic i un nom d’usuari, entrar a propostes i clicar nova proposta.

 

Les propostes tindran l’abast del poble, cercant el màxim impacte en el conjunt del territori municipal. Es podran fer un total de 2 propostes per persona (en el cas de presentar-ne més de 2 només es consideraran vàlides les 2 primeres publicacions).

Es preveu l’execució de totes les propostes que hagin superat les diferents etapes del procés participatiu i es puguin incloure dins la partida pressupostaria del capítol d’inversions dedicada als Pressupostos participatius dels Pressupost municipal 2019 que es de 150.000 €

 

Les propostes de la ciutadania hauran de complir les següents condicions bàsiques:

  • La proposta ha de ser concreta i valorable econòmicament.
  • Tenir abast de poble i generar impacte al conjunt del territori municipal.
  • Donar resposta a una necessitat concreta.
  • Fer referència a àmbits i temes de competència municipal i ser coherents amb els valors i plans municipals aprovats.
  • Ser realitzables tècnicament i el màxim de viables econòmicament, respectant el marc jurídic i legal existent.
  • Ser considerada una inversió amb una durada d’execució limitada.

Les propostes es podran introduir fins el 20 de maig a les 23.59h. En el cas que una proposta pugui ser ofensiva i/o discriminatòria podrà ser denunciada pels usuaris/es de la plataforma, o pel propi Ajuntament que es reserva el dret de retirar-la.

 

Fins el proper 20 de maig podràs fer la teva proposta i a principis de juny serà el torn del recolzament dels ciutadans.

Les fitxes formulari es podran presentar presencialment a la OAC, la Torreta i el Casal de la Gent Gran o via telemàtica a través de la plataforma on-line dels Pressupostos participatius.

 

Montmeló decideix, tu decideixes!Data de modificació: 22/02/2021 11:11:01