Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:57  |  30/09/2022

Data i hora oficial

El temps

L'EMPRESA SAGALÉS REP EL PREMI MOBILICAT 2019

  • Els Premis MobiliCat homenatgen Francesc Sagalés i Jordi Follia

    Els Premis MobiliCat homenatgen Francesc Sagalés i Jordi Follia

12/4/2019

Aquesta passada nit s’ha celebrat, a Caldes de Montbui, la Nit dels Premis MobiliCat, que reconeix les millors iniciatives en l’àmbit de la mobilitat a Catalunya. Els Premis MobiliCat homenatgen Francesc Sagalés i Jordi Follia.

 

El Premi a la Innovació s’ha atorgat a Thigis Serveis Ambientals, pel projecte AtmOOs; i el Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible se l’ha emportat Som Mobilitat. Així mateix, enguany s’han lliurat dos Premis d’Honor: l’un per a Jordi Follia, que des de l’any 2000 fins al 2012 va ser director general de carreteres; i l’altre, per a Francesc Sagalés, president de l’empresa de transports de viatgers Sagalés, una de les més antigues de Catalunya.
 
Els Premis MobiliCat són atorgats per la revista MobiliCat, editada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) amb la col·laboració de l’ATM, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Tal i com va explicar el president de l'AMTU, Jordi Xena, "en aquesta segona edició dels Premis MobiliCat s'han presentat 11 candidatures i creiem que ja s'han consolidat com els guardons de màxim reconeixement del sector a Catalunya". Xena també ha volgut "felicitar a tots les persones, entitats i empreses que opten a aquests premis, ja que fan possible, amb el seu esforç, dedicació i iniciativa, una mobilitat més sostenible innovadora al nostre país".
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha lliurat el Premi d’Honor a l’empresari Francesc Sagalés, per tota una vida al capdavant d’una de les principals empreses de transports de viatgers a Catalunya, amb  375 anys d’història, i per la seva dedicació i entrega absoluta al sector del transport de viatgers. Al llarg dels anys, Francesc Sagalés ha fet créixer l’empresa, que té la seva seu a Caldes de Montbui,  fins a convertir-la en una de les principals empreses familiars catalanes de transport de viatgers.
 
Així mateix, el president de l’AMTU, Jordi Xena, ha lliurat el Premi a la Innovació a Thigis Serveis Ambientals pel seu projecte AtmOOs, una plataforma digital dissenyada per guiar als usuaris en la descoberta de les causes, conseqüències i possibles solucions de la contaminació atmosfèrica. AtmOOs involucra els usuaris en la cerca de solucions i aprofita la seva participació per generar dades empíriques que ajudin a millorar la gestió de la mobilitat.

 

I, finalment, l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, ha lliurat el Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible a Som Mobilitat, la cooperativa per a una mobilitat sostenible. Aquest és un servei de mobilitat elèctrica compartida i amb renovables on, a través del mòbil, les persones sòcies poden llogar i compartir vehicles elèctrics de la cooperativa o dels mateixos socis. Actualment Som Mobilitat dona servei de cotxe elèctric compartit a 9 municipis: Mataró, Barcelona, Rubí, Castellbisbal, Santa Perpètua de Mogoda, Vic, Olot, Amposta i Granollers.Data de modificació: 11/04/2019 18:43:49