Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

05:05  |  09/08/2022

Data i hora oficial

El temps

REPLANTATS 200 ARBRES, ARBUSTOS I PLANTES MEDITERRAǸIES A LA PLANTADA POPULAR AL CAMÍ DEL RIU TENES I DEL RIU BESÓS

 • Plantada popular 2019

  Plantada popular 2019

 • Plantada popular 2019. Construcció de caixes nius

  Plantada popular 2019. Construcció de caixes nius

 • Plantada popular 2019. Taller de super llavors Nendo Dango

  Plantada popular 2019. Taller de super llavors Nendo Dango

8/4/2019

Dissabte 6 d'abril va tenir lloc una nova edició de la Plantada popular de Montmeló. Aprofitant aquesta jornada es va replantar més de 100 exemplars de Freixers, Alzines, Tamarius i Salzedes, 100 exemplars d’arbustos i plantes mediterrànies, en la mota del riu Besós.

 

El públic assistent va gaudir també d'una sèrie de tallers relacionats amb la natura, en cooperació amb diferents entitats ecològiques de la comarca. El Grup d'Ornitologia del Tenes va ajudar a fer caixes de niu per ocells. Al final de la jornada s'havien construït 40 nius. El Grup Parus va ensenyar com es fa l'anellament d'ocells, per tal d'estudiar-los, es van capturar 16 ocells de 7 espècies diferents. Per altre banda, l'associació Meandre va ajudar a fer superllavors de fang “Nendo Dango” una curiosa tècnica oriental per germinar llavors dins d'una bola de fang on els assistents van llençar les superllavors per tota la zona de plantació.

 

Amb aquesta plantada popular es completa la replantació de la mota del camí del Besós que connecta amb el camí del Tenes, gràcies a aquesta actuació els ciutadans podran gaudir d’un nou camí amb ombra, on s’enllaça amb el camí del Tenes que ens pot portar fins a Sant Miquel de Fai.

 

A més dels tallers ambientals, coincidint amb el Dia Mundial de l'Activitat Física, s’han realitzat diferents jocs esportius, com futbol, bàsquet i bàdminton, entre d'altres. La jornada va finalitzar amb una botifarrada popular per a totes les persones assistents, a càrrec de la Penya Blaugrana de Montmeló.

 

 • Especies de arbres i arbustos plantats: freixe de fulla gran, alzina, tamariu, saüc, salzes, alocs, arç blanc, marfull, ginesta, aranyoner, roser salvatge, romaní, aladern i olivereta. 
 • Espècies d’ocells capturats: durant la jornada anellament científic es van realitzar un total de 16 captures i marcatges de 7 espècies diferents Tallarol de casquet 4 Pitroig 2 Colltort 1 Rossinyol bord 3 Oreneta vulgar 4 Gafarró 1 Mallarenga cuallarga 1
 • Espècies d’ocells detectats: durant la matinal es van observar un gran pas migratori de hirundids, majoritàriament oreneta vulgar i cuablanca, alguns falciots negres i ballesters.


Data de modificació: 11/04/2019 18:26:15