Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:09  |  28/01/2023

Data i hora oficial

El temps

L'ABP DE MOLLET CELEBRA EL DIA DE LES ESQUADRES 2019 A LA SALA POLIVALENT

  • Reconeixement a l'excap de la Policia Local de Montmeló, José A. García Lozano, durant l'acte del Dia de les Esquadres a la Sala Polivalent de Montmeló

    Reconeixement a l'excap de la Policia Local de Montmeló, José A. García Lozano, durant l'acte del Dia de les Esquadres a la Sala Polivalent de Montmeló

11/4/2019

Cada any el cos de Mossos d’Esquadra reconeix les actuacions meritòries dels membres del Cos, dels d’altres cossos policials, i de representants de l'àmbit de la judicatura i de la societat civil.

 

És un reconeixement a la professionalitat dels membres del Cos, que molt sovint realitzen actuacions meritòries més enllà de les seves obligacions professionals, i a la col·laboració que altres cossos policials o organitzacions, entitats o persones de la societat civil realitzen amb el Cos de Mossos d'Esquadra per tal de contribuir en la tasca de garantir la seguretat del país.

 

L'edició d'aquest any ha escollit la Sala Polivalent per poder dur a terme, dijous 11 d'abril, aquest acte de reconeixement. Un total de 28 agents de policia han estat reconeguts. Entre els reconeixements, l'excap de la Policia Local de Montmeló, José A. García Lozano, jubilat al mes de juliol, ha rebut una placa pels anys de servei al cos de Policia.

 

Esquadres 2019 - Tricentenari Mossos d'Esquadra

Esquadres 2019 - Tricentenari Mossos d'Esquadra

Esquadres 2019 - Tricentenari Mossos d'Esquadra

L'acte ha començat amb la projecció del vídeo Esquadres 2019- Tricentenari Mossos d'Esquadra. El cos de Mossos d’Esquadra commemora enguany els 300 anys del seu naixement. Una institució que manté intacte el seu propòsit de servir als ciutadans. Una policia tricentenària, però alhora jove i preparada, que ha superat infinitat d’obstacles i ha sobreviscut als intensos canvis de la història. Un cos policial que s’ha adaptat a les demandes d’una societat canviant i heterogènia. Durant l'acte, s'ha destacat la capacitat de resistència d’una policia que, durant tres segles, ha viscut canvis de tota mena i que finalment ha acabat esdevenint la Policia integral de Catalunya.

 

El vídeo inicial ret homenatge a totes aquelles persones que al llarg de la història han donat vida a aquesta institució, des d’aquells que conformaven les primeres esquadres fins als qui a dia d’avui treballen per ser una policia moderna i amb projecció de futur. Les referències històriques en que s’ha basat aquest vídeo, són extretes de la tesi doctoral “1719: La guerra de la quàdruple aliança i l’origen dels Mossos d’Esquadra” del caporal David Hidalgo, del Servei Històric.

 

  • Podeu veure el vídeo aquí


Data de modificació: 11/04/2019 14:59:01