Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:15  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

CONTINUEN LES DESCOBERTES ARQUEOLÒGIQUES AL VOLTANT DE L'ESGLÉSIA

  • Noves troballes arqueològiques a la de plaça Santa Maria

    Noves troballes arqueològiques a la de plaça Santa Maria

  • Noves troballes arqueològiques a la plaça de Santa Maria

    Noves troballes arqueològiques a la plaça de Santa Maria

28/3/2019

Les tasques de seguiment arqueològic de les obres que, des del mes de desembre, es duen a terme al voltant de l'església de Santa Maria de Montmeló, han posat al descobert noves evidències relacionades amb l'antiga sagrera medieval i amb el cementiri parroquial que, fins a l'any 1913, va estar ubicat davant de l'església.

 

Les noves troballes es reparteixen entre la plaça de Santa Maria i l'avinguda de Pompeu Fabra. A la zona de la plaça s'han descobert una sitja medieval i vuit enterraments en caixa de fusta datats entre el segle XIX i principi del segle XX. Aquests enterraments se sobreposaven a una sepultura antropomorfa d'època medieval molt ben conservada.

 

A l'avinguda de Pompeu Fabra, a tocar de la plaça de Sant Isidre, s'han documentat dues sepultures medievals en fossa simple i dues sitges anteriors al segle XV que podran ser datades amb major precisió quan es dugui a terme l'estudi del material ceràmic que contenien. També han aparegut algunes estructures que podrien relacionar-se amb el traçat de la mina vella.

 

Des que va començar el control arqueològic, s'ha descobert un total de 13 tombes i 14 sitges que ajudaran a conèixer millor l'evolució històrica de l'església de Santa Maria de Montmeló i del barri del Piquet. De forma paral·lela a les excavacions, l'ajuntament està treballant en la senyalització de les restes i en l'organització d'una conferència i una exposició monogràfica de les troballes al Museu de Montmeló.Data de modificació: 28/03/2019 17:23:47