Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:18  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

MONTMELÓ UTILITZA COMPOSTATGE DEL CONSORCI PELS HORTS URBANS I PER L’ENJARDINAMENT DE LA LLOSA

  • Utilització del compost a les zones enjardinades de la llosa

    Utilització del compost a les zones enjardinades de la llosa

23/3/2019

Montmeló és el primer municipi del Baix Vallès que té compostatge del Consorci de Residus del Vallès Oriental pels horts urbans. Fins ara, aquest material l'utilitzaven les brigades de parcs i jardins del territori però no els pagesos. Aquest adob també s'utilitzarà a la Llosa per plantar gespa.

 

Amb això es tanca un cicle de sostenibilitat, ja que els mateixos residus que genera la ciutadania de Montmeló serveixen per fer-ne aquest compost que prové de les llars i els comerços. Els residus de fracció orgànica domèstica son dipositats en els contenidors marrons d'orgànica, on són retirats pels camions del Consorci. Els residus de les activitats comercials i del mercat setmanal també es recullen mitjançant el sistema de porta a porta.

 

Tots aquests residus van a parar a la planta de digestió anaeròbica del Consorci de Residus del Vallès Oriental, on són degradats per microorganisme que hi viuen en absència d'oxigen. A la planta es realitza la transformació de la part orgànica en un gas del qual s'obté energia i per l'altra banda s'obté el compost resultant. La planta de digestió anaeròbica de Granollers ha produït al llarg del 2018, a partir de la fracció orgànica recollida selectivament, més de 4.700 tones de compost de classe B apte per agricultura i jardineria.

 

Montmeló ha obtingut un retorn, gràcies als residus de fracció orgànica produïts de 77 tones aproximadament, en forma de compost. Dues terceres parts han anat als horts del Raiguer i de Cal Quico i una tercera part s'ha destinat a l'espai verd de la llosa de soterrament.Data de modificació: 28/03/2019 13:19:07