Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:35  |  06/02/2023

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DEL GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA 21 MARÇ 2019

  • Articles d'opinió Crònica 21 març 2019

    Articles d'opinió Crònica 21 març 2019

21/3/2019

PSC -Transparència i bon govern reconeguts

L’atorgament del segell InfoParticipa 2018 a la qualitat i transparència de la comunicació pública de l’Ajuntament de Montmeló que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, és un pas més, però no l’últim, en l’acompliment de l’objectiu de transparència i bon govern que l’equip de govern del PSC-CP té definit com una prioritat ineludible.

 

Aquest reconeixement arriba després de portar a terme millores, millores que encara s’estan implementant,  en tots aquells àmbits que permeten a la ciutadania tenir una informació puntual, veraç i accessible de tot allò que té a veure amb l’administració dels recursos públics.

 

Un butlletí informatiu mensual, presència activa a les principals xarxes socials i una pàgina web a la qual s’han incorporat millores pel que fa a la visualització i a la cerca de tot allò que conté,  són alguns dels elements que fan possible fer un seguiment acurat de la gestió política i econòmica del govern municipal.

 

L’adhesió a la plataforma Civio, per exemple, que restarà completa amb la incorporació de totes les factures dels proveïdors , completa de manera molt entenedora visualment el seguiment trimestral del pressupost que l’Ajuntament ja publicava des de l’any 2013.

 

Aquesta tasca de portes i finestres obertes comporta moltes vegades dificultats tècniques , com ara recollida de dades i la seva exposició pública tot respectant normatives, com ara la de protecció de dades, que no han estat , ni seran, obstacle per a mantenir i millorar, si s’escau, el nivell de transparència i qualitat en la comunicació del govern.

 

Una transparència i comunicació oberta que no només és accessible als mitjans escrits, a la web o a les xarxes socials sinó que també la  teniu al vostre abast, de manera directa i personal, en les persones de l’alcalde i els regidors. Un dels ítems que valora el segell Infoparticipa és precisament la publicació de les dades de contacte, junt amb els seus currículums, retribucions i registre d’interessos, de tots els membres del govern i del consistori. Es tracta de facilitar la relació directa, acostumats com estem de relacionar-nos de forma cada vegada més virtual.

 

Qualsevol dubte, suggeriment o crítica la podeu fer personalment tot concertant una cita, mitjançant el correu electrònic o telefònicament trucant a Alcaldia, amb el regidor de l’àrea afectada.

Transparència i bon govern és comunicar i, principalment, escoltar activament. Sense escolta no hi ha diàleg i aquest diàleg és cada vegada més i més necessari.

 


 

CM-E - 1.461 dies

1.461 dies. 4 anys. És el temps que passa entre unes eleccions i les següents. El temps en què un govern té l'obligació de treballar pel poble i donar resposta a les necessitats de la seva gent.

 

Estem acostumats a veure governs que ignoren bona part de les necessitats de la gent durant 1.400 dies, però després pretenen arreglar-ho tot amb una allau d'inauguracions, promeses i bones paraules en els últims 61 dies. Autobombo i propaganda, pagada amb els diners de totes i tots, inauguracions a correcuita que després generen problemes, i promeses futures que gairebé sempre acaben sense complir-se.

 

Canviem Montmeló creiem en una manera de fer política més sincera, que parli de tu a tu amb els veïns i veïnes, que escolti més. Que treballi cada dia pel poble. Volem més transparència i més participació, però sobretot volem un govern que tracti a tothom per igual, cada dia.

 

Fent balanç d'aquests 1.461 dies, en els que el govern municipal ha gestionat uns 50 milions d'euros de pressupost, creiem que Montmeló ha estat estancat i ha perdut moltes oportunitats.

 

Oportunitats per sortir de la crisi d'una manera més justa i equitativa, i garantir segones oportunitats per a tothom. Oportunitats per mantenir les ràtios a les nostres escoles públiques, o per fer més accessibles els preus de la nostra llar d'infants. Per recuperar els serveis d'urgències al CAP o disposar d'una ambulància. Oportunitats per fer política mediambiental i transitar cap a un poble més sostenible i energèticament més eficient. Oportunitats per a millorar el civisme i la convivència. Per a punxar la bombolla dels preus de l'habitatge que fan impossible que els joves de Montmeló es quedin a viure al poble. Oportunitats per a un soterrament millor, per a uns parcs públics més cuidats, per a una veritable política contra la violència masclista o per recuperar entorns com la conca del riu o la muntanyeta. Oportunitats per aturar el tancament constant de comerços al poble, per fer front a la pobresa i la malnutrició infantil, per rehabilitar equipaments esportius que fan fallida, per facilitar l'aparcament i la mobilitat, perquè la neteja sigui igual a tots els barris o per ser referents en emprenedoria i ocupació estable.

 

Oportunitats perdudes per un govern municipal esgotat al qual li han mancat idees noves i ganes de dialogar. Oportunitats que passen i mai no tornen. Montmeló no pot perdre més oportunitats. Necessitem una etapa nova, amb il·lusió i idees noves per repensar-ho tot. El 26 de maig, més que mai, Montmeló necessita un canvi.

 


 

ERC - Balanç d’aquests 4 anys

Entrem al tram final de legislatura i toca fer balanç d’aquests 4 anys en què hem format part del consistori.

 

Tant des de govern com des de l’oposició, la nostra prioritat ha estat sempre la de donar veu al poble i fer que sigui més accessible la participació ciutadana en les propostes i decisions que es prenen per a tirar endavant el dia a dia del nostre poble.

 

En aquest sentit, hem impulsat i participat en la formació del Consell de Poble, que enguany ha tingut la seva primera experiència a debatre, promoure i fer possible els pressupostos participatius, una eina amb la qual els ciutadans han pogut fer propostes per al seu poble i votar-les per decidir on es destinarien una part dels diners dels seus impostos. Aquests pressupostos volem que es vagin incrementant cada any i que cada cop més gent es faci partícip d’aquesta proposta.

 

Les inversions com les remodelacions del parc del Sant Crist i la Cucurny, patis d’escoles, parcs infantils, millores en edificis públics, etc. han estat les propostes triades en aquest cas.

 

Aquesta és la idea que tenim de fer poble els republicans, un poble on el ciutadà parla i el polític escolta i actua.

 

En aquest sentit, seguim endavant preparant un equip de gent amb ganes de treballar amb i per el poble, amb una gestió propera, transparent, participativa, inclusiva i diversa, amb el nostre ADN republicà!

 

Tenim l’experiència, tenim les ganes. HO FAREM!Data de modificació: 28/03/2019 12:05:18