Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:06  |  01/07/2022

Data i hora oficial

El temps

LA PLATAFORMA DECIDIM SERÀ L’EINA PER REALITZAR ELS PRÒXIMS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

  • La plataforma Decidim serà l’eina per realitzar els pròxims pressupostos participatius

    La plataforma Decidim serà l’eina per realitzar els pròxims pressupostos participatius

16/3/2019

Dimecres 13 de març es va celebrar sessió plenària del Consell de Poble a la Sala de la Concòrdia. El plenari es va reunir per avaluar accions realitzades i per aprovar noves propostes.

 

La principal qüestió tractada va ser l’activació de la plataforma de programari lliure per la democràcia participativa que enguany la Diputació ha posat a disposició del municipi. Es tracta d’una xarxa social que s’anomena Decidim i que permet proposar, discutir i votar de forma comunitària. Amb aquesta plataforma la ciutadania podrà participar de forma efectiva en algunes qüestions que es portin a debat, permetrà fer propostes, veure’n d’altres, discutir-les amb la comunitat i finalment votar-les. La partida pressupostària d'inversions dels pressupostos participatius serà de 150.000€.

 

El procediment s’iniciarà quan s’obri el termini perquè la ciutadania faci les seves propostes juntament amb les que es proposin des de l’Ajuntament. Aquesta fase permetrà discutir i exposar les diverses opinions a partir de fils de conversa, que permetran a la ciutadania exposar diversos punts de vista sobre les propostes. Aquest termini tindrà una durada aproximada de dos mesos de discussió.

 

Seguidament les diverses propostes aniran rebent suports, i les que més en recullin arribaran a la fase posterior que serà la validació tècnica. Els tècnics quantificaran les propostes i faran els corresponents projectes. Un cop finalitzat aquest període, la ciutadania podrà votar els projectes finalistes. Tot aquest procediment es farà mitjançant la plataforma Decidim. Des de l’Ajuntament es facilitaran recursos explicatius per ensenyar el funcionament de l’eina a la ciutadania.    

 

El Consell també va fer una avaluació final molt positiva sobre el procés participatiu de la remodelació del Sant Crist i de la Cucurny. Altres qüestions que es van tractar van ser; la creació d’una guia d’entitats que vol facilitar les gestions mitjançant l’administració electrònica. Un document que recull com han de relacionar-se les entitats amb l’administració que es va voler donar a conèixer perquè el Consell el pogués fer extensiu si s’escau.   

 

Per acabar, també es va referir que durant aquest any 2019 es començarà a treballar amb la Diputació de Barcelona en l’elaboració del Reglament de Participació. Aquest procés es preveu fer de forma participativa amb totes les entitats i persones que vulguin participar. La finalitat de l’elaboració d’aquest document és millorar la qualitat democràtica en la presa de decisions al nostre municipi, establint mecanismes de participació política i social a l’abast de la ciutadania.Data de modificació: 22/02/2021 11:10:53