Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:41  |  17/05/2022

Data i hora oficial

El temps

HA SORTIT EL BUTLLETÍ MUNICIPAL CRÒNICA 021 DEL MES DE MARÇ

  • Crònica 021 març 2019

    Crònica 021 març 2019

19/3/2019

EDITORIAL: Montmeló, un poble segur

Si atenem a la realitat de les estadístiques que recullen i sistematitzen els nostres cossos de seguretat, vivim en un poble segur.

 

No és cap afirmació que tingui per objectiu oferir cap imatge positivista concreta. És la realitat de les dades contrastades de les memòries de l'any 2018 presentades a la darrera Junta Local de Seguretat pel cos de Mossos d'Esquadra, Policia Local i Guàrdia Civil comparades amb les dades de la resta de Catalunya, de la nostra comarca i dels municipis del nostre entorn.

 

En qualsevol poble o ciutat constantment succeeixen fets que posen en perill la seguretat ciutadana. No és quelcom que ningú vulgui saber, llegir o escriure, però és exactament el què succeeix a qualsevol societat moderna del nostre entorn. I és evident que mai pot ser la mateixa sensació de seguretat la que pot tenir una persona que ha patit recentment un robatori o una estafa que la d'algú que no s'ha vist afectat per un d'aquests fets.

 

Però si bé la incidència de la delinqüència és realment poc significativa en termes col·lectius, és molt significativa en el pla individual de les persones afectades, i per això mai podem resignar-nos a acceptar que són fets normals. Cal combatre-la des de tots els punts de vista i amb els mitjans dels quals disposem. Per això els cossos de seguretat estan cada vegada millor dotats, més preparats i més conscienciats de com d'importants són les tasques de prevenció i detecció de riscos.

 

Per tal de reconèixer la feina realitzada durant el 2018 i donar visibilitat a la feina necessàriament discreta i sovint poc compresa que realitza la nostra policia local, enguany hem celebrat per primera vegada el Dia de la Policia Local de Montmeló. És mirant enrere, quan es revisen i es posen en valor les actuacions realitzades durant l'any 2018 que ens adonem que sense el seu esforç, col·laboració i compromís, Montmeló no seria, o no seria tant, el poble tranquil i en pau que tant valorem els seus veïns i veïnes.

 

Pere Rodríguez Rodríguez - Alcalde de Montmeló

 Data de modificació: 21/03/2019 18:10:58