Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:18  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

EXPOSICIÓ I XERRADA SOBRE EL RETORN DE LA LLÚDRIGA A LES CONQUES DEL BESÒS I LA TORDERA

  • Exposició: El retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera

    Exposició: El retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera

18/3/2019

La conferència tindrà lloc aquest divendres, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, a les 19.30 hores. La mostra es pot visitar en l’horari habitual de l’equipament fins al 25 de març.

 

La Biblioteca Núria Albó de la Garriga acull aquest mes de març l’exposició itinerant del Consorci “El retorn de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera”. A més, aquest divendres, 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, a les 19.30 hores, tindrà lloc una xerrada centrada en la temàtica de l'exposició que anirà a càrrec de Manel Isnard, biòleg i responsable de Medi Fluvial del Consorci Besòs Tordera; Toni Mas, investigador predoctoral i coordinador del Programa d'Educació Ambiental, Comunicació i Formació (PROECA) de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB; Juli Mauri, cap de Sostenibilitat i Fauna Local del Zoo de Barcelona; i Arnau Tolrà, investigador de la línia de seguiment de la llúdriga als Observatoris Besòs i Tordera.

 

Els assistents rebran com a obsequi 30 anys, 30 mirades. El llibre, editat l’any passat pel Consorci amb motiu del seu 30è aniversari, i que repassa la seva història i la de la conca del Besòs.

 

Actualment, el Consorci i el Zoo de Barcelona, amb la col·laboració de l’ICTA-UAB, estan duent a terme un projecte de seguiment de la llúdriga a les conques del Besòs i la Tordera amb l’objectiu de conèixer quina és exactament la presència d’aquest mamífer i ajudar a la seva conservació. Prop de 40 anys després de la seva extinció de la conca del Besòs, el 6 de juny de 2014 es va obtenir la primera fotografia de l’animal al riu Tenes. Des d’aleshores, s’han dut a terme diferents treballs de seguiment que han anat certificant el seu retorn a tots els rius de la conca, un fet que ha estat possible gràcies a la recuperació de la qualitat de les aigües i dels entorns fluvials.Data de modificació: 20/03/2019 15:33:10