Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

07:55  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

MONTMELÓ ALÇA LA VEU PER UNA SOCIETAT MÉS IGUALITÀRIA

 • 8 de març: concentració feminista a la plaça de la vila

  8 de març: concentració feminista a la plaça de la vila

 • Dones del Trencadís al front de la concentració

  Dones del Trencadís al front de la concentració

 • Lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones

  Lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones

 • Un moment de l’espectacle Mulïer

  Un moment de l’espectacle Mulïer

 • Espectacle Spa Mocions, amb Rosa Fité. Organitzat per ADMI

  Espectacle Spa Mocions, amb Rosa Fité. Organitzat per ADMI

12/3/2019

L’Associació de Dones de Montmeló per la Igualtat (ADMI) i l’Ajuntament van llegir el passat 8 de març. el manifest per reivindicar els drets de les dones en tots els àmbits de la societat i lluitar contra la violència masclista.

 

La concentració feminista va tenyir de color lila la plaça de la Vila. L'ovació de la jornada va ser per al grup de dones del Centre Ocupacional del Trencadís que també van voler estar a primera fila de la manifestació i reivindicacions del dia. Aquesta mobilització s’emmarcava dins els actes programats pel passat cap de setmana en el municipi per fer visible la necessitat de treballar per la igualtat a la societat.

 

Les activitats commemoratives del Dia internacional de les dones continuarien durant el cap de setmana. 120 espectadors van acudir el dissabte a la tarda a la sala Polivalent, per presenciar l'espectacle Mulïer. Un espectacle de dansa contemporània realitzat per cinc dones sobre xanques.

 

Una increïble demostració de força, sentiment, mestratge i tècnica, acompanyats d'una supèrbia música que va mantenir en suspens a la platea durant 50 minuts meravellosos. Com era d'esperar, el públic va acomiadar la companyia Maduixa Teatre amb una llarga i sonora ovació

 

Diumenge 10, novament a la sala Polivalent, és presentava el documental Veus de dona, on hi han participat 25 de dones entre 16 i 92 anys del municipi. L’objectiu era mostrar la visió de les dones de diferents generacions a Montmeló. El treball s’emmarca dins la recuperació de la memòria històrica en el municipi.

 

Foto de grup de les dones que van participar en el documental Veus de dona

Foto de grup de les dones que van participar en el documental Veus de dona

 

L'acte de tancament del Dia Internacional de les Dones va ser la sessió de contes adults de Rosa Fité amb el títol Spa Mocions, que va tenir lloc diumenge a la tarda a la Sala de la Concòrdia. Per últim resenyar que durant aquesta setmana encara es por veure l'exposició sobre Maria Aurèlia Capmany a la Biblioteca Municipal.



Data de modificació: 21/03/2019 18:35:50