Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

18:14  |  30/01/2023

Data i hora oficial

El temps

MONTMELÓ HA GAUDIT D'UN GRAN CARNAVAL PRESIDIT PER LA REINA CARNESTOLTES

 • Carnaval 2019: la Reina Carnestoltes

  Carnaval 2019: la Reina Carnestoltes

 • Carnaval 2019: rua de carnaval

  Carnaval 2019: rua de carnaval

 • Carnaval 2019: concurs de grups i comparses

  Carnaval 2019: concurs de grups i comparses

 • Carnaval 2019: scape room de carnaval

  Carnaval 2019: scape room de carnaval

9/3/2019

Com cada any, les festes de carnaval ens han deixat moments inoblidables de rauxa gresca i color,. Les activitats van començar el 23 de febrer amb la rua de l'Esplai i van finalitzar el 6 de març amb l'enterrament de la sardina.

 

L'arribada del Carnestoltes enguany va ser ben original. Més de 500 persones van omplir la Polivalent per veure La Vella Quaresma, què es pensava que ho tenia tot sota control i que per fi evitaria el Carnaval a Montmeló. Amb el que no comptava és que li arribés un paquet defectuós amb una doble seva que va resultar ser la Reina Carnestoltes. D'aquesta manera Montmeló donava inici a la festa més esbojarrada de l'any, animant a tothom a participar en la rua de dissabte.

 

Els centres educatius de Montmeló també van celebrar el Carnestoltes per tot el poble divendres 1 de març. Els alumnes de les escoles Sant Jordi i Pau Casals van ballar a ritme de carnaval pels carrers de Montmeló. A l'escola Sant Jordi uns 400 alumnes entre 3 i 11 anys es van sumar a la festa de la gresca i la disbauxa. El Carnaval també es va viure amb intensitat a l'escola Pau Casals. Els seus 300 alumnes van treballar de valent per deixar a punt les disfresses.

 

Dissabte 2 de març a la tarda, sa Majestat la Reina Carnestoltes va obrir el Carnaval 2019 de Montmeló, acompanyada del seguici de disfresses que es van obrir pas entre la ciutadania, amb ganes de celebrar la gresca del Carnestoltes. En total van prendre part 19 comparses i 2 grups. Durant la rua de Carnaval es van poder veure un bon grapat de disfresses: al mateix Antoni Gaudí, que ja donava per acabada la Sagrada Família, o d'altres més habituals, com ara superherois o motocicletes.

 

Montmeló va acollir una nova edició de la Ballada de Gitanes el diumenge de Carnaval. Com a convidades van participar les colles de Castellar i de Lliçà d'Amunt. A la Ballada de Carnaval van participar totes les colles del ball de gitanes de Montmeló: la infantil, la de joves, la de grans i els veterans. Entre tots sumaven gairebé un centenar de balladors i balladores.

 

Dimart 5 de març era el dia del judici. La Reina Carnestoltes de Montmeló va pujar a l'escenari acompanyada dels Carnestoltes d'edicions anteriors. Tots ells van quedar atrapats dins d'uns scape room amb l'objectiu de sortir-ne a través de pistes que donava la Vella Quaresma. Al final tot es va capgirar i tots van quedar atrapats. El muntatge va servir per acomiadar la Reina de la disbauxa fins l'any vinent.

 

L'endemà, dimecres de cendre, la comitiva de Divertiment, de grallers i de timbals, van iniciar l'enterrament de la sardina. A la plaça de la vila, els més petits van desfilar amb les seves sardines de paper per ficar-les dins del forat, abans de berenar. Amb aquest acte es donava per tancada la festa de Carnaval a Montmeló, que ja es consolida com una de les festes amb més participació i acceptació popular.Data de modificació: 15/03/2019 08:59:44