Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:29  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

ROMANES PER UN DIA

  • Alumnes dels Cicles Formatius de Perruqueria al museu municipal

    Alumnes dels Cicles Formatius de Perruqueria al museu municipal

9/3/2019

El dimarts 5 de març les alumnes dels Cicles Formatius de Grau Mitjà de Perruqueria i d'Estètica i Bellesa de l'Institut de Montmeló van visitar el museu municipal per conèixer l'època romana.

 

En primer lloc van fer un recorregut per l'exposició permanent del museu, que mostra les restes arqueològiques de la vil·la romana de Can Massot, descoberta al segle passat al carrer de Jacint Verdaguer de Montmeló.

 

Seguidament, van gaudir d'una representació teatral de petit format en la qual l'actriu Elena Codo, en el paper d'esclava de la vil·la, narrava com era la vida quotidiana en aquell temps i com se celebraven algunes tradicions domèstiques com el culte als déus de la llar. Com a punt final les alumnes van participar en un taller dedicat a la deessa Flora, durant el qual van aprendre a confeccionar-se una corona de flors.


Aquestes activitats formen part d'un programa gratuït de visites i tallers escolars que l'Àrea de Cultura i l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament de Montmeló posen a disposició dels centres educatius del municipi perquè tot l'alumnat pugui conèixer la història del nostre poble. El programa, que es coordina des del Museu de Montmeló, inclou activitats de descoberta de la prehistòria i les èpoques ibèrica, romana i medieval i es pot complementar amb visites i itineraris als principals elements patrimonials de Montmeló (església de Santa Maria, assentament romà de Mons Observans, Pous de Glaç, etc.).

 

Durant l'any 2018 el museu i l'assentament romà de Mons Observans van rebre 2.298 visites escolars procedents, majoritàriament, de centres educatius de Montmeló.

 

 Data de modificació: 14/03/2019 13:53:36