Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:28  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

MONTMELÓ I MONTORNÈS IMPULSARAN UN PROJECTE PILOT DE SERVEI DE LLOGUER DE BICICLETES

  • Servei de llogue de bicicletes elèctriques

    Servei de llogue de bicicletes elèctriques

28/2/2019

Els Ajuntaments de Montornès i Montmeló estan realitzant un estudi de viabilitat per implantar un servei de lloguer de bicicletes entre ambdós municipis. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar la mobilitat sostenible i afavorir el gran flux de persones usuàries de Montornès que fan servir l'estació de Rodalies de Montmeló diàriament.

Des de principis d'any, els alcaldes i els equips tècnics dels ajuntaments de Montmeló i Montornès, treballen conjuntament per implantar un servei de lloguer de bicicletes entre tots dos municipis. L'estudi conjunt està ara mateix contemplant les diferents ofertes de les empreses del sector que realitzen aquest servei de "bicing", així com el model de gestió del servei.

La proposta inicial contempla que Montornès compti amb dues estacions i Montmeló amb una a l'estació de tren. D'aquesta manera es facilitaria el desplaçament des de l'estació de tren de Montmeló cap al polígon industrial de Montornès i també permetria oferir una nova manera de comunicació entre Montmeló i el centre esportiu de 'Les Vernedes'.

També es vol tenir en compte la qualitat i el grau de sostenibilitat del projecte, ja que l'oferta d'aquest servei és molt variada. La tendència actual d'aquest servei és la de tenir una flota de bicicletes elèctriques amb l'ajut d'una plataforma de gestió i control de la flota. Les persones usuàries d'aquest servei accedeixen a la seva bicicleta mitjançant una app mòbil.

La iniciativa esta prevista que comenci a funcionar durant aquesta primavera.Data de modificació: 05/03/2019 18:40:41