Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:57  |  23/04/2021

Data i hora oficial

El temps

TOT PREPARAT PERQUÈ COMENCI EL CARNAVAL 2019

  • Carnaval a Montmeló

    Carnaval a Montmeló

  • Rua de Carnaval

    Rua de Carnaval

  • Rua de Carnaval

    Rua de Carnaval

21/2/2019

Del 23 de febrer al 5 de març Montmeló viurà la festa de la disbauxa amb l’arribada del Rei Carnestoltes

 

L'arribada de S.M. el Rei Carnestoltes és imminent. Els Ministres de la disbauxa i tot el seu seguici ja comencen a fer-se veure, perquè el dijous 28 de febrer faran la seva aparició a Montmeló per tal d'instaurar el seu regnat.

 

Abans de l'arribada del Rei Carnestoltes ja començaran les activitats carnavalesques a Montmeló. Aquest cap de setmana, dissabte 23, l'Espaia't obrirà les activitats amb la segona edició del Carnaesplai. Del 23 al 28 de febrer, la Comissió per a la Recuperació del Carnaval proposa al públic escolar de Montmeló una gimcana on hauran de cercar elements del Rei Carnestoltes que es trobaran a diferents llocs del municipi.

 

L'arribada del Rei Carnestoltes serà a la Sala Polivalent on la Comissió per a la Recuperació del Carnaval ens sorprendran amb un espectacle que enguany porta el nom de "Clonestoltes". Aquest show serà dirigit per Martí Torras i comptarà amb la direcció coreogràfica de Fàtima Campos.

 

El divendres 1 de març serà el dia de les Rues Escolars. A partir de les 15 hores, sortiran al carrer la rua de l'Escola Sant Jordi i de La Fireta. Mitja hora més tard serà el torn de la Rua de l'escola Pau Casals.

 

I arribarem així al dia gran de la festa de Carnaval, el dissabte 2 de març. A la tarda, a partir de les 18 hores, es donarà la sortida a la Rua de Carnaval, on grups i comparses es podran lluir i exhibir davant de S.M. el Rei Carnestoltes. Per participar en aquesta activitat cal realitzar inscripció prèvia. I a la nit, la Polivalent s'omplirà de disfresses per ballar i fer gresca fins entrada la matinada. També hi haurà concurs de disfresses i la nit acabarà amb la festa musical pel públic més jove.

 

Diumenge 3 és el dia del tradicional ball de Gitanes a la plaça de la Vila, on a més de la colla de Montmeló, hi participaran com a colles convidades Castellar i Lliçà d'Amunt. A la tarda el grup Farem Salat amenitzarà un any més el Ball infantil de disfresses.

 

Dimarts 5 tornarà a ser el moment d'un nou show a la Polivalent. En aquest cas es farà el Judici al Rei Carnestoltes i la crema, si escau, on la Sala Polivalent es convertirà durant unes hores en un "Escape room".

 

I per finalitzar els 10 dies de Carnaval, dimecres 6 de març, tindrà lloc l'enterrament de la sardina, on tothom que vulgui podrà acompanyar al grup de timbals i ploramorts de Divertiment, amb la seva sardina de paper per tal d'enterrar-la.

 

Recordem que un any més tots aquests actes compten amb la inestimable col·laboració de la Comissió per a la Recuperació del Carnaval de Montmeló, a més d'un bon seguit d'entitats socials i culturals del municipi.Data de modificació: 21/02/2019 20:02:58