Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

09:59  |  27/11/2022

Data i hora oficial

El temps

FINALITZA EL PROCÉS PARTICIPATIU PER LA REMODELACIÓ I DEFINICIÓ DEL PARC DEL SANT CRIST I LA PLAÇA DE LA CONSTITUCIÓ (CUCURNY)

 • Participació en el proces del parc del Sant Crist

  Participació en el proces del parc del Sant Crist

 • Participació en el proces de la plaça de la Constitució

  Participació en el proces de la plaça de la Constitució

 • PROJECTE 2 - Parc del Sant Crist

  PROJECTE 2 - Parc del Sant Crist

 • PROJECTE 2 - Plaça de la Constitució

  PROJECTE 2 - Plaça de la Constitució

9/2/2019

El dia 7 va finalitzar el termini de votació per tal d’escollir uns dels tres projectes proposats per a cada parc. En ambdós casos el projecte 2 va estar el més votat.

 

Divendres 8 es va fer el recompte de vots efectuats de forma online i presencial pel procés participatiu de remodelació del parc del Sant Crist i la plaça de la Constitució (Cucurny).

 

Han participat en la votació del procés participatiu un total de 360 persones, tot i que 5 vots s’han considerat nuls per marcar més d’un projecte simultàniament i 355 són els vots que finalment han estat vàlids.

 

En el Parc del Sant Crist, hi ha hagut una participació de 175 persones. 32 han optat pel primer projecte, que mantenia l’element piramidal de joc infantil, incorporava un zona de pícnic central i transformava la pista de patinatge en una mini pista de bàsquet i de futbol. 57 persones, han preferit el projecte 3, on es modifica l’element piramidal que es canvia per una tirolina i la pista de patinatge es transforma en una mitja pista de bàsquet.

 

El projecte més votat, el 2, incorpora una zona enjardinada en forma de talús, rebaixant l’alçada del mur del carrer Blas Infante i contempla la incorporació de dues dunes que amplien significativament la zona verda del parc. Inclou la modificació de la pista de patinatge que passa a ser una petita pista de futbol i de bàsquet per infants de menor edat. A banda d’aquestes modificacions es canviarà tota la tanca perimetral, s’instal·larà un quadre elèctric i es millorarà l’enllumenat.

 

El projecte preveu també ampliar la zona infantil amb terra de cautxú, incorporar una tirolina substituint l’element piramidal, afegir un sorral, jocs d’entrenament infantil i taules de pícnic. Es renovaran els bancs i papereres del parc, les porteries del camp de futbol, repassant el paviment del sauló en mal estat.       

 

En els projectes de la plaça de la Constitució, hi ha hagut una participació lleugerament superior, 198 persones han participat en la votació. El projecte 1 ha obtingut un suport de 32 vots, que apostaven per un espai amb passos pavimentats que construïen una plaça que dividia diversos espais de joc. Un total de 60 persones han votat pel projecte 3 que aposta per l’eliminació del mur, substituït per una gran duna enjardinada i la incorporació d’una font ornamental.

 

El projecte guanyador ha obtingut un total de 106 vots. La intervenció que es farà a la plaça incorporarà una gran zona enjardinada formada per tres dunes, eliminant el mur del carrer Salvador Espriu, incorporant un element de joc infantil al centre de la plaça i el canvi d’ubicació de la half per patinar. La intervenció millorarà l’accessibilitat del parc, renovarà els bancs i papereres i incorporarà també jocs d’entrenament esportiu. També es contempla un element d’homenatge a l’antiga fàbrica de la Cucurny.   Data de modificació: 22/02/2021 11:10:45