Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:30  |  08/02/2023

Data i hora oficial

El temps

EL MUSEU MUNICIPAL DE MONTMELÓ RENOVA EL CERTIFICAT BIOSPHERE

  • Museu Municipal de Montmeló - Certificat Biosphere

    Museu Municipal de Montmeló - Certificat Biosphere

2/2/2019

La renovació de l'adhesió del certificat Biosphere © a la destinació "Costa Barcelona" per part del Museu Municipal de Montmeló va ser concedida el passat 31 de gener i té una validesa fins al mes de març del 2020.

Biosphere © per a museus és una certificació de sostenibilitat turística, dissenyada perquè aquestes institucions de conservació, investigació, comunicació i exhibició, millorin el seu rendiment i disminueixin els impactes negatius del desenvolupament de la seva activitat, garantint un equilibri adequat entre les dimensions econòmica, sociocultural i mediambiental.

En aquesta categoria es troben els museus d'exposició, exhibició i conservació, els museus de col·leccions itinerants, exposicions museístiques, i museus de diferent índole com museus d'història, art, natura, etnografia, folklore, ciències, i temàtics entre d'altres.

Aquesta certificació garanteix el compliment d'uns requisits basats en els principis de sostenibilitat i millora contínua, assegurant que l'entitat certificada porta a terme una activitat pròpia d'un nou model de turisme no agressiu, que satisfà les necessitats actuals dels seus clients i usuaris, sense comprometre a les generacions futures, reportant beneficis significatius per a la pròpia entitat, la societat i el medi ambient.

La certificació Biosphere © l'atorga l'Institut de Turisme Responsable (ITR), un organisme independent creat el 1995 amb l'objectiu d'impulsar accions i programes de desenvolupament sostenible a destinacions i empreses turístiques. El ITR va néixer el suport de la UNESCO a través d'un Memoràndum d'Entesa que ha possibilitat el desenvolupament d'activitats, projectes i esdeveniments de cooperació entre ambdós organismes. També és membre fundador del Consell Global de Turisme Sostenible (GSTC) patrocinat per la Fundació de les Nacions Unides.Data de modificació: 07/02/2019 14:23:18