Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:53  |  26/11/2022

Data i hora oficial

El temps

CANTAIRES DE LES CORALS DE GENT GRAN DE MONTMELÓ CANTEN A L'AUDITORI DE BARCELONA

  • Cantagran 2019

    Cantagran 2019

  • Cantaires de la Coral del Casal de la Gent Gran i de la Coral Montmeló de l’Agrupa al Cantagran 2019

    Cantaires de la Coral del Casal de la Gent Gran i de la Coral Montmeló de l’Agrupa al Cantagran 2019

  • Cantagran 2019

    Cantagran 2019

5/2/2019

Set cantaires, cinc dones i dos homes de la Coral del Casal de la Gent Gran i de la Coral Montmeló de l’Agrupa, van participar dimarts 5 de febrer a la segona sessió del Cantagran a l’Auditori de Barcelona.

 

Aquesta sessió ha comptat amb la participació de més de 300 cantaires de corals de gent gran d’arreu de Catalunya, en un passeig musical per la llegenda del Comte Arnau, musicada per Albert Guinovart i dirigida per Josep Lluís Bozzo.

 

Canta Gran és un programa que sorgeix directament de les polítiques de benestar social de l’Ajuntament de Barcelona l’any 2002. Pretén incrementar el rol actiu de la gent gran i que participin plenament a la societat. Amb aquesta activitat es vol formar part d’un cicle més de creixement personal i qualitat de vida afegint “vida als anys i no només anys a la vida”. Amb aquest projecte s’ha aconseguit posar al capdavant les corals de gent gran de totes les ciutats que hi participen.

 

La llegenda del Compte Arnau
El Comte Arnau és una llegenda –gairebé podríem dir “la” llegenda- catalana per antonomàsia. La figura del cavaller medieval, hedonista i furibund, que cerca el plaer en la deshonra de les dones casades i solteres de la seva comarca i la posterior condemna eterna a encarnar un ésser no mort, una ànima en pena que cavalca pels boscos i les fondalades de Montgrony i de Gombrèn, ha estat una font d’inspiració per a nombrosos poetes de la nostra literatura, des de Jacint Verdaguer fins a Joan Brossa, passant per Maragall i Sagarra. 

A la cantata que es presenta, esplèndidament musicada per Albert Guinovart, es fa un recorregut pel seu mite i la seva terrible llegenda tot donant veu als poetes més destacats que l’han forjada. 

Les penes i les alegries orgiàstiques del Comte de Mataplana han estat la llavor que avui fructifica en aquesta nova proposta musical.Data de modificació: 07/02/2019 16:00:45