Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:59  |  04/12/2022

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DELS GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA 19 GENER 2019

  • Articles d'opinió Crònica 19 gener 2019

    Articles d'opinió Crònica 19 gener 2019

22/1/2019

PSC - Allò que compta són els fets

El govern municipal del PSC de Montmeló va ser pioner, l'any 2012, de la implantació dels programes d'ocupació locals que, amb el nom de MEFO (mesures especials de foment de l'ocupació), tenien com a objectiu proporcionar a les persones contractades experiència laboral i qualificació professional així com orientació i tècniques de recerca de feina que afavorissin la seva inserció laboral un cop finalitzat el període de contractació.

 

Els MEFO tenen dos vessants: una és la contractació de persones en situació d'atur per treballar en diferents serveis municipals i l'altre la subvenció a les empreses (MEFO empreses) que contractin persones aturades inscrites a la Borsa de Treball municipal.

 

En plena ofensiva de retallades del govern del Partit Popular, amb la LRSAL intentant convertir les administracions locals en ens buits de contingut i de competències, la proposta de creació dels MEFO per part del govern del PSC no va comptar pas amb una adhesió entusiasta d'algun dels grups polítics que conformaven el Ple municipal i que fins i tot dubtaven de la legalitat de la mesura.

 

Després de set anys d'implantació, 2012-2018, amb més de 800.000 euros assignats, dels quals 137.000 dedicats a MEFO Empreses, la valoració dels MEFO és del tot positiva, tant pel que fa a les persones que s'han pogut beneficiar com per la contribució decidida que ha tingut la mesura en la inserció laboral de persones pertanyents a col·lectius especialment desfavorits.

 

Aquesta aposta decidida per l'ocupació, junt amb la que també s'ha fet aquests anys per uns programes de formació que permeten a les persones aturades assolir, millorar i actualitzar uns coneixements teòrics i pràctics dels tot imprescindibles per a la seva ocupabilitat. El programa Formació a Mida, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, és un dels millors exemples. Com també ho són les dues accions formatives amb què s'ha tancat l'any 2018, com és el curs per a la prevenció i control de les instal·lacions amb risc de legionel·losi, de 25 hores de durada en el que han participat treballadors municipals, treballadors d'empreses del municipi usuaris del Servei Local d'Ocupació. També s'ha impartit, en col·laboració amb tres empreses del sector, una acció formativa en la qual han participat 21 dones, majors de 35 anys i en situació d'atur, que ha permès fer formació teòrica, en primer lloc, i pràctica a les mateixes empreses.

 

Contractacions pròpies, subvencions a les empreses que contractin i molta oferta en formació, són alguns dels factors que, sense cap dubte, han contribuït de manera decidida a què la taxa d'atur sigui, en acabar l'any 2018, del 10,02% a Montmeló; amb 430 persones en situació d'atur, per les 827 que hi havia a finals de l'any 2012. Són els fets, i no les paraules o les bones intencions, els que porten resultats i el grup municipal del PSC ha treballat, treballa i treballarà amb aquesta premissa. 

 


 

ICV - Què li demanem al 2019 per Montmeló?

Comença 2019, un nou any ple de reptes, propòsits i noves oportunitats. Des de CANVIEM MONTMELÓ ens hem fet una llista de propòsits i de desitjos que volem compartir amb tu i esperem que ens ajudis a fer-los realitat.

 

En primer lloc volem que, en 2019, Montmeló sigui un poble més just, més solidari, més feminista, més orgullós de la seva diversitat, més respectuós amb el medi ambient, més amant dels animals, més cívic, més net, més segur... Volem que Montmeló sigui de tots i totes i que tothom posi la seva empremta per construir aquest Montmeló millor. Com a mínim, una mica millor que al 2018.

 

Aquest any hi ha eleccions municipals i el proper 26 de maig ens toca votar. demanem en el 2019 que s’obri una nova etapa política al poble, sense autoritarismes ni líders messiànics, amb polítics que escoltin més i parlin menys, i en què l’únic beneficiat sigui Montmeló.

 

Demanem que aquesta etapa no ens porti més obres mal acabades per les presses d’inaugurar-les abans de votar. Que no hi hagi més propaganda partidista pagada amb els diners de tots els montmelonins i montmelonines. Que no ens porti grans promeses irrealitzables que acaben guardades en un calaix.

 

Volem que 2019 ens porti renovació, aire fresc per a l’Ajuntament, dinamisme per al poble i un grapat de projectes nous i engrescadors, acompanyats d’una manera més participativa i plural d’entendre la política i els assumptes públics.

 

Volem que en 2019 comenci una nova etapa presidida pel diàleg i la cooperació. Ha de ser una etapa que ens ajudi a sumar totes les potencialitats que té el nostre municipi i les desenvolupi decididament amb una única lleialtat: La lleialtat a Montmeló i a la seva gent.

 

Volem que 2019 sigui l’any del canvi, d’un canvi tranquil, serè i madur ple d’il·lusió i esperances. L’any d’un canvi llargament esperat al qual ja li ha arribat el moment. Un canvi que lluiti per defensar els interessos de Montmeló davant de qui faci falta, que es comprometi que tothom compti i tingui les mateixes oportunitats, que treballi per establir projectes de futur a mig i llarg termini, que encaminin el Montmeló dels propers anys. Cal que tingui sempre la mirada llarga i la mà estesa, i que no es cansi mai de dialogar.

 

Tots aquests desitjos poden començar a ser una realitat aquest 2019, perquè tots els que formem part de ‘Canviem Montmeló’ ens deixarem la pell per a fer-ho possible. Però tu tens l’ última paraula. Si vols que aquests propòsits esdevinguin fets i que 2019 sigui l’any del canvi, ara et toca a tu.

 


 

ERC - Millorem Montmeló

 

El passat ple del 19 de desembre es presentaven a aprovació els pressupostos municipals per al 2019. ERC Montmeló força la retirada del punt per aprovar els pressupostos 2019 al ple de desembre. Vols saber el perquè?

 

Els pressupostos municipals són l’ eina bàsica per al funcionament d’un ajuntament, d’ells depenen les inversions que es faran al poble durant tot l’any i marquen cap a on aniran destinats els diners dels ciutadans de Montmeló.

 

De les diverses partides, surten els diners que s´hauran de destinar a fer obres al poble, a educació, a cultura, serveis socials, promoció econòmica, etc.

 

Aquests pressupostos no es preparen en pocs dies, sinó que porten un temps de reunions i càlculs per ajustar les partides a les necessitats que es preveuen, és per això, que s’han de poder comparar amb el darrer any i fer les propostes que calgui per al següent.

 

ERC, com a peça clau per a la seva aprovació, no ha estat cridada a cap reunió ni consultat per a cap decisió.

 

El document final ens va ser enviat 48 hores abans del ple, i tot i reunir-nos d’urgència i examinar-lo, som conscients de la importància que tenen els pressupostos i del temps que es mereixen per a ser revisats.

 

Així doncs, vam demanar la seva retirada del ple, i demanem també que ens puguem seure a debatre´ls i fer les propostes i modificacions que calgui per a poder aprovar-los al mes de gener del 2019.

 

El mateix mes de desembre vam muntar una carpa al mercat municipal perquè tothom qui volgués pogués donar la seva opinió sobre com vol que es distribueixin els diners dels seus impostos i cap a on cal invertir més esforços.

 

Les cinc opcions que vam posar sobre la taula són: promoció econòmica, salut i serveis socials, activitats culturals, educació i espais públics. Aquelles que van rebre més interès per part de la ciutadania van ser amb diferència salut/serveis socials i educació, seguits de promoció econòmica i finalment activitats culturals i espais públics.

 

Valorem moltíssim les propostes i dubtes que ens vau transmetre tots i totes els qui us vau acostar a la nostra carpa, i així volem seguir treballant, escoltant la gent del poble per a millorar entre tots el nostre municipi.

 

Podeu contactar amb nosaltres a través de: amonserrat@montmelo.cat,  o bé:grup.erc@montmelo.cat o a través de xarxes socials. Seguim!  #noumontmeloData de modificació: 01/02/2019 08:23:00