Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:05  |  21/01/2022

Data i hora oficial

El temps

L'ÀREA METROPOLITANA NORD DE L'ICS, PREMIADA PER LA FUNDACIÓ AVEDIS DONABEDIAN

  • Núria Prat, directora d'Atenció Primària Metropolitana Nord ICS

    Núria Prat, directora d'Atenció Primària Metropolitana Nord ICS

11/1/2019

El Pla de qualitat en atenció primària de la Metropolitana Nord (ICS), premiat per la Fundació Avedis Donabedian. L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc ahir al Palau de la Música. El Centre d'Atenció Primària de Montmeló forma part d'aquest projecte, conjuntament amb el 70 municipis restants del Vallès Occidental i Oriental, Maresme i Barcelonès Nord.

 

El Pla de qualitat en atenció primària desenvolupat per l’equip de Qualitat i Seguretat del Pacient de la Direcció d'Atenció Primària Metropolitana Nord, de l’Institut Català de la Salut, ha obtingut el Premi Sanofi-TUNSTALL a l’excel·lència del pla de qualitat: atenció primària, que concedeix la Fundació Avedis Donabedian.

 

Aquest premi és el reconeixement a tots els professionals que s'han implicat en la implantació de la qualitat i la seguretat del pacient a l’àrea Metropolitana Nord des de l’any  2011 fins ara. El Pla de qualitat de la Metropolitana Nord, orientat seguint el Pla de salut del Departament de Salut, es basa en metodologia de treball per a la implantació de millores, tant en els processos organitzatius i clínics,  com en els sistemes de gestió, per minimitzar els riscos i vetllar per la seguretat dels pacients. Aquest projecte és de gran rellevància perquè ha aconseguit integrar la gran massa crítica de professionals de l’àrea Metropolitana Nord, orientar la pràctica clínica a la gestió per processos i vetllar per garantir la seguretat dels pacients.

 

Des de la Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord s’ha agraït la implicació de tots els professionals per “ser la clau de l’èxit” i s’ha declarat el compromís per “seguir treballant per una assistència de qualitat, eficient i segura per als pacients”.  

 

L’objectiu del Premi Sanofi-TUNSTALL a la qualitat és reconèixer la tasca d’aquells centres que ofereixen atenció primària i que desenvolupen en el seu dia a dia programes de millora continuada de la qualitat assistencial. 

 

La Fundació Avedis Donabedian té com a missió col·laborar amb els professionals, centres, administracions públiques, organitzacions de ciutadans i professionals i altres institucions públiques i privades amb l’objectiu de millorar la qualitat dels serveis sanitaris i socials que reben els ciutadans. Enguany aquests premis han arribat a la seva trentena edició.

 

A l’Àrea Metropolitana Nord de Barcelona, l’Institut Català de la Salut presta serveis d’atenció primària a prop d’1.400.000 ciutadans de 71 municipis del Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Barcelonès Nord i el Maresme. Alhora, també gestiona l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, de Badalona, que és el centre de referència per a l’atenció d’alta complexitat dels 800.000 ciutadans del Barcelonès Nord i el Maresme i l’hospital general bàsic de més de 200.000 badalonins i veïns de diversos municipis de l’entorn. 

 

L’atenció primària la duen a terme 66 equips i 37 unitats assistencials de suport, que treballen en un total de 84 CAP i 22 consultoris locals. Alguns d’aquests centres tenen com a hospital de referència el Germans Trias i la resta es coordinen amb els altres deu centres hospitalaris de referència que hi ha en una àrea tan àmplia com és la Metropolitana Nord i que formen part del Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). Data de modificació: 11/01/2019 10:48:07