Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:16  |  09/08/2022

Data i hora oficial

El temps

S’INICIEN LES OBRES D’UN DELS PROJECTES GUANYADORS DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

  • Arranjament del pati de l’Escola Escola Pau Casals

    Arranjament del pati de l’Escola Escola Pau Casals

  • Camins escolars

    Camins escolars

27/12/2018

Durant les darreres setmanes s’està portant a terme el projecte per arreglar el pati de l’Escola Escola Pau Casals. Ja feia temps que la zona del talús del pati de l’escola Pau Casals, a causa del pendent, s’estava deteriorant.

 

2017-2018 es va decidir tancar per evitar que cap infant s’hi pogués fer mal. Durant aquest mes de desembre s’han iniciat les obres del projecte a càrrec de l’empresa Naturalea, experta en bioenginyeria. El talús quedarà transformat en unes terrasses que afavoreixen la retenció de la terra i minimitzen l’erosió de la terra.

 

Un dels punts forts del projecte és que compta amb la implicació dels nens i les nenes de l’escola. És per això que una biòloga de l’empresa ha fet unes xerrades a tots els nivells (des de 1r fins a 6è) explicant les característiques més importants del projecte, el per què de la distribució en terrasses, quines espècies s’hi estan plantant i per què.

 

A més l’alumnat dels cursos de 4t, 5è i 6è ha pogut participar directament en una petita part de l’obra, de manera que la seva implicació ha estat molt gran. D’aquesta manera, se senten part del projecte, han començat a proposar espais de joc i, definitivament, això farà que en un futur siguin molt respectuosos amb aquesta zona de pati, ja que hi ha col·laborat directament en el seu arranjament. Tant alumnes com professorat s’han mostrat molt satisfets d’aquesta col·laboració, i tota la comunitat educativa esta desitjant poder estrenar aquest nou espai de joc.

 

Un cop finalitzada l’obra es donarà inici al Projecte de rehabilitació del pati de l’Escola Sant Jordi, fruit també dels pressupostos participatius.

 

Camins escolars segurs i saludables

Un altre de les propostes d’inversió dels pressupostos participatius d’aquest 2018 va ser els Camins escolars segurs i saludables que va quedar en primer lloc amb 415 vots i un cost de 45.000 €.

 

En aquests moments, l’Ajuntament ja disposa del projecte per dur-ho a terme i contempla el traçat del camí escolar des de l’escola Bressol La Fireta fins l’escola Pau Casals passant per l’escola Sant Jordi.

 Data de modificació: 03/01/2019 18:42:18