Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

07:41  |  01/07/2022

Data i hora oficial

El temps

EL MUSEU DE MONTMELÓ OFERTA EL “PASSMUSEUM”

 • Passmuseum: Museu Municipal de Montmeló

  Passmuseum: Museu Municipal de Montmeló

 • Passmuseum: acte de presentació

  Passmuseum: acte de presentació

18/12/2018

Enguany, en el marc de la doble celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i de l’Any del Turisme Cultural promogut per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, el Museu de Montmeló ha impulsat, juntament amb el Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, el Museu Thermalia de Caldes de Monbui, el Museu de Granollers i el Museu Abelló de Mollet del Vallès, un programa d’activitats d’abast comarcal que gaudeix del recolzament del Servei de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

 

Aquest programa s’ha concretat en l’edició d’un llibret (Passmuseum) que, en forma de passaport, recull  l’oferta de cadascun dels museus participants, la qual es pot complementar  amb un dinar i diverses activitats de descoberta de l’entorn en les respectives poblacions. Les activitats es desenvoluparan durant tot l’any 2019. En el cas de Montmeló es duran a terme el tercer diumenge de cada mes i consistiran a una visita combinada a l’assentament romà de Mons Observans i al Museu de Montmeló.

 

L’acte de presentació del Passmuseum es va efectuar el proppassat 3 de desembre a la casa del pintor Abelló de Mollet del Vallès sota la presidència del conseller de turisme del Vallès Oriental (Isidre Pineda) i de diverses regidores i regidors dels ajuntaments participants. Per part de Montmeló hi va assistir Lluís Esteban, regidor de Promoció Econòmica i Turisme.

 

Què és el Passmuseum

El Consell Comarcal del Vallès Oriental acaba de presentar el PassMuseum, un passaport que obre les portes del món de la cultura i la gastronomia a través de cinc museus de la comarca. La idea és que els visitants 'col·leccionin' les obres d’art més destacades de cada museu i, sobretot, gaudeixin de cinc experiències d’art i gastronomia per 25 € cada una.

 

El PassMuseum combina visites guiades al Museu Thermalia de Caldes de Montbui, al Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, al Museu de Granollers, al Museu Abelló de Mollet del Vallès i al Museu de Montmeló amb degustacions gastronòmiques i activitats de descoberta de l’entorn, tant natural com patrimonial.

 

El PassMuseum es pot adquirir en qualsevol dels cinc museus que hi participen:

 • Museu Thermalia de Caldes de Montbui. En diferents seus, aquest equipament aixopluga unes termes romanes, una capella romànica, un edifici gòtic civil i una casa pairal del segle XVIII.
 • Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu. Recull i mostra el llegat de Tomàs Balvey i Bas, apotecari de Cardedeu que va mostrar sempre un gran interès per recollir i divulgar la història de la població. La museografia se centra en la farmàcia i el seu farmacèutic.
 • Museu de Granollers. Té un fons d’art, arqueologia i etnografia, i una programació estable d’exposicions temporals i d’art contemporani.
 • Museu Abelló i Casa del Pintor de Mollet del Vallès. Mostra la donació que el pintor i col·leccionista Joan Abelló va fer a la ciutat. Es troba en un edifici modernista remodelat i acull una de les col·leccions més importants de pintura i escultura catalana des de finals del segle XIX fins als anys setanta del segle passat. La Casa del Pintor és on va néixer Abelló, que s'ha museïtzat per mostrar l’univers de l’Abelló col·leccionista a través de passadissos, escales, pisos i soterranis.
 • Museu de Montmeló. Ocupa una antiga casa senyorial i és un museu d’història i arqueologia. A la població també hi ha Mons Observans, un assentament romà construït al darrer terç del segle II aC dalt d’un petit turó.


Data de modificació: 18/12/2018 14:59:30