Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:19  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

ETS RESIDENT ESTRANGER I VOLS VOTAR A LES ELECCIONS MUNICIPALS DEL 26 DE MAIG DE 2019?

  • Ets resident estranger i vols votar?

    Ets resident estranger i vols votar?

1/12/2018

El proper dia 26 de maig de 2019 se celebraran eleccions municipals i els ciutadans i ciutadanes estaran cridats a exercir els seus drets polítics, en aquest cas, a través de l’elecció dels seus representants al Ple municipal.


L’exercici dels drets polítics és la màxima expressió de la participació ciutadana i una mostra de compromís de les persones amb la societat a la qual pertanyen. Però no totes les persones podran exercir aquests drets a les properes eleccions municipals. La majoria de les persones estrangeres gaudeixen del permís de residència i de treball, porten els seus fills i filles a les mateixes escoles, treballen a les mateixes empreses que la resta dels seus veïns i veïnes, paguen els seus impostos, construeixen els seus projectes personals de vida i fan la seva aportació al projecte col·lectiu però, malgrat això, tenen vedat l’accés al sufragi actiu i passiu.


El marc normatiu actual permet que les persones estrangeres que siguin ciutadanes de la Unió Europea o de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile, puguin votar a les eleccions municipals. Tanmateix, per a poder exercir aquest dret, els ciutadans d’aquests països han de complir uns tràmits previs sense els quals no estaran inscrits al cens electoral, requisit indispensable per a fer-lo efectiu.


És per aquesta raó que la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya ha preparat la informació necessària per tal de facilitar que aquestes persones puguin exercir aquest dret.

 

 

Les persones interessades poden obtenir més informació a:

  • OAC Ajuntament de Montmeló
  • Gencat.cat - 012 immigració
  • Oficina del cent Electoral corresponent

 

Participar, votar, és afavorir el sentit de pertinença a una societat.Data de modificació: 06/12/2018 18:31:16