Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:38  |  15/04/2021

Data i hora oficial

El temps

ELS REPTES DE MOBILITAT EN EL TERRITORI B30

  • Trobada entre Associació Àmbit B30 i la Generalitat

    Trobada entre Associació Àmbit B30 i la Generalitat

22/11/2018

El president de l’Associació Àmbit B30, Josep Monràs, reclama que la Generalitat i l’Associació treballin conjuntament davant els nous reptes en mobilitat   

 

Xavier Flores, director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, va exposar divendres 15 de novembre, durant una reunió de treball que es va dur a terme a Mollet del Vallès, els projectes que el Govern català té previstos per al territori B30.

 

Uns projectes centrats en el perllongament i l’ampliació de freqüències en les línies dels Ferrocarrils Catalans al Vallès Occidental, en l’ampliació a tres carrils de la C-58 direcció Barcelona, en diverses actuacions a la C-17 encaminades a resoldre els embussos i l’accessibilitat als municipis, prioritzant la connexió d’aquesta via amb l’AP-7, o el desdoblament del tram final de la B-224.

 

En general, les actuacions afecten a les xarxes viàries i ferroviàries, a les mercaderies, a la mobilitat a peu i en bicicleta i als nous models de peatges.

 

Segons Xavier Flores, “per la Generalitat, és important centrar part dels nostres esforços en un àrea tant potent econòmicament i amb un alt nivell de mobilitat de les persones com és l’àmbit B30, un àmbit de concertació global on es defensen molts interessos comuns d’aquest mateix territori i de tot el país”.

 

Des de l’Associació Àmbit B30, el seu president i alcalde de Mollet, Josep Monràs, va defensar “una mirada global i una reflexió conjunta davant els imminents canvis de paradigmes que ja comencen a afectar a la mobilitat que ens han de portar a diversificar les inversions”.

 

Monràs també va demanar que, davant l’aixecament dels peatges anunciat pel 2021 “ens avancem a la proposta de la comissió de peatges amb el clar propòsit de no crear greuges comparatius en el conjunt del territori”.

 

Pel que fa les actuacions de futur, el president de l’Associació va demanar a la Generalitat “que en aquelles qüestions d’interès comú, ens tinguin en compte i anem plegats a l’hora de reivindicar a d’altres administracions competents en mobilitat certs tipus d’inversions per una de les àrees més potents del sud d’Europa”.

 

Al llarg de la trobada, els assistents van interpel·lar amb el director general sobre alguns dels projectes que afecten a diferents indrets de l’àmbit B30.

 

La reunió s’emmarcava en els treballs d’actualització de l’Informe de priorització d’infraestructures i serveis de Mobilitat del corredor de la B30, un document que recull les prioritats que els socis de l’Àmbit B30 consideren per tal d’afavorir el potencial econòmic del territori i que es preveu fer públic a principis d’any.Data de modificació: 26/11/2018 13:16:56